Visa alla bilder
Visa film

MG MGA 1500 Roadster — 1959

MGA 1500 är en ikonisk design, känd för sin tidlösa attraktionskraft. Det här specifika exemplaret har haft totalt sju ägare, där den nuvarande ägaren har vårdat den under de senaste 37 åren. Nu har han beslutat att lägga undan nycklarna och pensionera sig från bilkörningen.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna MGA 1500 har kärleksfullt förvarats i ägarens garage sedan 1988, vårdat som en del av en helgedom tillägnad engelska bilar och bilhistoria. Även om bilen har bevarats mycket väl, kommer den att kräva en fullständig uppstartsservice. Motorn kan vridas för hand, växelspaken fungerar smidigt, och bilen rullar fritt med handbromsen i fungerande skick. Allt i motorrummet verkar vara i gott skick, även om den senaste inspektionen genomfördes 1988."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
150 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17616
LINKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MG MGA 1500 Roadster?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna MGA 1500 har kärleksfullt förvarats i ägarens garage sedan 1988, vårdat som en del av en helgedom tillägnad engelska bilar och bilhistoria. Även om bilen har bevarats mycket väl, kommer den att kräva en fullständig uppstartsservice. Motorn kan vridas för hand, växelspaken fungerar smidigt, och bilen rullar fritt med handbromsen i fungerande skick. Allt i motorrummet verkar vara i gott skick, även om den senaste inspektionen genomfördes 1988."

Beskrivning

Denna MGA 1500 såldes ursprungligen ny i Stockholm, med originalregistreringshandlingar som visar fyra ägare i Stockholmsområdet fram till 1970-talet. Bilen renoverades och omlackerades, troligtvis av den tidigare ägaren i mitten av 1980-talet. Den nuvarande ägaren köpte den 1987, körde den i endast ett år och förvarade den sedan i ett garage på grund av familje- och arbetsåtaganden. Sedan dess har den varit en del av ett helgedom för engelska bilar och motorsport.

Bilen har förvarats på rätt sätt, utan rostproblem, ett mycket rent underrede och lacken visar bara några få mindre skavanker. Motorn verkar vara i gott skick. Med ett nytt batteri och en allmän översyn av bromsarna och bränslesystemet bör den kunna starta.

Note! The odometer on this car resets at 100,000 km, so the total mileage is unknown.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1959/1959 
  • Första registreringsdatum
    1960-02-10 
  • Avläst mätarställning
    17178 km 
  • Kw / hk
    53 / 72 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Läder 
  • Färg
    Orient Röd 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Som nämnts tidigare kommer bilen behöva en fullständig översyn och uppstartsservice. Trots att den har varit lagrad i många år har ägaren under tiden fixat med mindre saker, såsom att montera nya damasker framtill, även om klämmorna fortfarande behöver monteras. Den kommer också att behöva en sista inspektion för att bli befriad från besiktningskrav. Hjulen är i gott skick, men däcken är äldre. Även om bilen är rullar lätt behöver den hämtas med en trailer.

  • Skick interiör:

    Interiören är komplett och intakt, med en snygg instrumentbräda och rena mätare. Den har en modernare ratt, och även om sätena är klädda i torrt läder med några små sprickor, är de fortfarande presentabla. Läderpanelerna på dörrarna har lyft på vissa ställen, och mattorna är rena och prydliga men visar lätt slitage på vissa områden.

  • Skick exteriör:

    Karossen är mycket rak utan bucklor och helt utan synliga rostproblem. Detta kompletteras av en ren och oskadad botten, även om det finns tecken på äldre svetsning, främst i bagageutrymmet. Lacken är mycket ren och ser bra ut, med endast några små skönhetsfläckar (se bilder), inget av dem sticker ut. Kromarbetet är genomgående fint och rent. Taket är komplett men har en liten reva vid passagerarsidan (se bilder).

  • Skick helhet:

    Detta är en mycket attraktiv bil som har blivit väl omhändertagen, med en fantastisk kaross. Det borde inte vara svårt att få igång den med en uppstartsservice, vilket skapar ett fantastiskt tillfälle för nästa ägare att njuta av bilen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1988-10-18
Ursprungsbesiktning: 1960-02-10 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1960-02-10
Senast godkända besiktning: 1988-06-08
Besiktigad tom: 1990-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Linköping

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-10-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG