Visa alla bilder
Visa film

Chevrolet Impala Coupé SS (Clone) V8 383 Stroker — 1963

En av Sveriges mest populära USA-bilsmodeller. Här i toppskick som bör ses. Renoverad i USA för 12 år sedan och fortfarande lika fräsch. Mycket bytt och tekniskt moderniserat. Jättefin att köra.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ser fantastisk ut och går mycket bra. Mycket påkostad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
299 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17622
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet Impala Coupé SS (Clone)?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ser fantastisk ut och går mycket bra. Mycket påkostad."

Beskrivning

Välrenoverad Impala coupé som kom till Sverige från Kalifornien 2015. De första sex åren, fram till 2021 har den rullat i Boden och sedan främst här på västkusten. Nuvarande ägare fick bilen i byte när han sålde sin båt, och säljer den nu på grund av ändrade planer.
Bilen har aldrig haft några allvarliga rostskador. För cirka 12 år sedan renoverades den i USA och är fortfarande lika fin, både ut- och invändigt samt undertill och tekniskt.
Bilen har fått kaross och inredning professionellt renoverad. Likaså motor, växellåda och bromsar. Dessutom en mängd uppdateringar som gör den mer körbar och trevlig på vägen.
Motor: 383 stroker (cirka 330 Hkr) med Lunati aluminium toppar, Woodo kam. Lyft 486"/489" duration 262 gr/268 gr. Hydr. lyftare. Edelbrock insug. Edelbrock 600 förgasare. Edelbrock ministarter, Hedman headers. Champion alukylare. Växellåda TH350 automat.
Inrening; Impala SS Bucket seats. SS mitkonsol, Iditit styrstång. Framvagn; Global West med Servobromsar och skivbromsar fram samt servostyrning. Bakaxel; Odiffad, 308 utväxling, krängningshämmare och Monroe Hi-Jackers bak.Ny tank. Med bilen följer en pärm med besiktnings- och servicehandlingar med mera.
SS (Super Sport) var ett sportpaket, med största motorn och tillbehör som kunde beställas i samband med nybilsköp. Denna bil har i samband med renovering fått SS fjädring och emblém samt säten och mittkonsoll, för att se ut som en SS. Mätarställningen är 89290,8 miles eftersom bilen är helt renoverad kan vi inte bedöma den verkliga kösträckan. Sedan bilprovningen senast 2017 har bilen körts 4000 miles vilket motsvarar drygt 600 mil, utan problem enligt uppgift från tidigare ägare. Bilen är hel och fin runtom och inuti. Inget särskilt att anmärka på. Klar att användas.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1963/1963 
  • Första registreringsdatum
    2015-05-11 
  • Avläst mätarställning
    89290 miles 
  • Kw / hk
    144 / 196 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Automat 
  • Klädsel
    konstläder 
  • Färg
    Vit 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Bilen startar direkt och rullar och växlar lätt. Ligger bra på vägen. Bra kraft i motorn och jättebra bromsar. Ett plus med styrservon. Nyare kromfälgar och fräscha däck.

  • Skick interiör:

    Fin nygjord inredning i samband med renoveringen för 12 år sedan. Alltjämt i toppskick. Radion sitter under intrumentbrädan, varför hålen för originalplaceringen saknar täckning. Fällbslagen till sportstolarna har prickar/oxid på kromet. Nyare sportratt med träkrans. Originalratten ligger i bagaget. Instegs-tröskellisterna lite repiga (se bilder). Innertaket ser bra ut men är inte helt uppspänt (normalt).

  • Skick exteriör:

    Bilen ser mycket bra ut. Nya lister och stötfångare med mera i samband med renovering. Bra lack utan repor eller rost. Dock några sjunkningar och repor under lacken går att skönja uppepå motorhuven om man tittar noga.

  • Skick helhet:

    Trevlig bil som är klar att använda. Bara att vrida på nyckeln. Uppdaterad med bättre kylare och förgasare samt toppar och bättre bromsar, fjädring och styrning så är bilen väldigt fin att köra, även längre sträckor. Dock ej längre helt som original, men fördelarna överväger är vår bedöming.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-07-05
Ursprungsbesiktning: 2015-04-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2015-05-11 (630101)
Senast godkända besiktning: 2017-05-08
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

En av USA:s mest sålda bilmodeller 1963. I Sverige finns drygt 250 bilar i sedan modell från 1963, i två och fyradörrars utförande, samt ett hundratal cabrioleter. Tvådörrars coupé finns det minst av. Jönsonligans Impala var en svart 4 dörrars av 1964, års modell.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lidköping

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-10-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG