Visa alla bilder

Volvo 240 2,3 — 1993

Sista årsmodellen i ett välanvänt och välbevarat skick. En vardags-Volvo som under lång tid har vårdats som en entusiast-Volvo.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Originalbil och välskött långmilare med få ägare, värdig att fortsätta att vårda som entusiastbil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
39 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16495
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 240 2,3?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Originalbil och välskött långmilare med få ägare, värdig att fortsätta att vårda som entusiastbil."

Beskrivning

Första ägaren Karl Gunnar Thomasson tog leverans av bilen från Rejmes Bil AB i Halmstad i september 1992. Han körde den i fyra år och bytte in den i oktober 1996. Den nuvarande ägarens man köper bilen i februari 1997 och hon tar över den 2010. Se'n dess har bilen rullat runt 4 000 mil till dagens notering på 27 950 mil. De blanka sidorna i serviceboken kan förklaras med att hennes man gjorde servicen själv och efter att hon tog över den fick den åka på verkstadsservice igen. Och då gjorde den det ofta och noggrant noterat.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1992-09-22 
 • Avläst mätarställning
  279 506 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Trygg och lättstartad, går som de brukar med den karaktäristiska fläktens väsande vrål och motorns övriga typiska ljud. I övrigt känns bromsar och chassi bra. Senaste godkända besiktning gjordes 2022-04-21

 • Skick interiör:

  Väldigt fräscha säten och en inredning som andas omsorg. Det har suttit en överdragsklädsel från ett tidigt skede. Fint innertak och bra mattor under de hårda gummi/plastmattorna. Ett sprucket sidofack på förardörren.

 • Skick exteriör:

  Originallack med några små repor och märken, men snygg och presentabel. Insidan av "hundbenet" höger hjulhus bak har en antydan till rostangrepp. Exteriörilderna är tyvärr tagna i regn.

 • Skick helhet:

  Vettig 240 i långmilat men välskött skick med i realiteten bara två brukande ägare. Tillverkad på hösten 1992, den sista generationen av en långlivad modell.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1997-02-07
Ursprungsbesiktning: 1992-09-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-09-22
Senast godkända besiktning: 2022-04-21
Besiktigad tom: 2024-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG