Visa alla bilder
Visa film

Suzuki GSX-R 750 — 1997

Drömsporthojen för många rejsputtar på det sena nittiotalet i ett välvårdat och putsat skick med drygt 3 000 mil på mätaren.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Igår var den bland det hårdaste som fanns, idag är det en samlarcykel som ändå hävdar sig väl med 128 hästar och 179 kg i torrvikt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
25 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16531
ÄLVÄNGEN
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Suzuki GSX-R 750?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Igår var den bland det hårdaste som fanns, idag är det en samlarcykel som ändå hävdar sig väl med 128 hästar och 179 kg i torrvikt."

Beskrivning

Den levererades ny till sin första ägare i juni 1997. De första åren verkar den ha varit normalt aktiv på sommarhalvåret. Enligt den förra ägaren var hojen nyservad 2020 och även framgaffeln hade fått en översyn och packats om. Nuvarande ägare har inte A-kort har därför heller inte kört cykeln sedan han köpte den för tre år sedan. Startat varje sommar och rullat lite på gården, men aldrig ut på vägen. Han köpte den på annons, tyckte att den såg läcker ut och har haft den stående för att, enligt egen utsago, "sitta och titta på den, den är ju så snygg!" Tyvärr finns det ingen dokumentation på hojen, den har gått förlorad någon gång i ägarlängden.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1997/1997 
 • Första registreringsdatum
  1997-06-11 
 • Avläst mätarställning
  32 957 km 
 • Kw / hk
  72 / 98 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit/blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En modellspecifik lättviktsmotor med kåporna över cylindertoppar, koppling och startmotor i magnesium. 1997 erbjöds fortfarande förgasarbestyckning och den startar lätt med lite choke. En prestandaveterancykel är lite mer lättskött med en förgasare-setup. Servad 2020 och bara startad några gånger sedan dess. Den nuvarande ägaren har startat och låtit den gå varm. Det sitter en effektljuddämpare från dåtiden på, den låter fint, men originalet finns inte kvar.

 • Skick interiör:

  Mätarhus och sadel i bra skick, inga anmärkningar på slitage eller funktion.

 • Skick exteriör:

  Putsad och fin finish, några små märken på kåpans högersida. I övrigt är det helt och rent. Aluminiumramen, som kom året före, var ett direkt arv från racerhojen RGV 500 GP, minskade vikten med 20 kg och gav cykeln just rejsiga egenskaper.

 • Skick helhet:

  Fin sporthojsrepresentant i ett välvårdat skick från tiden när aluminiumramarna från GP-racingen gjorde entré i sporthojsvärlden och snart även elektronisk bränsleinsprutning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-09-24
Ursprungsbesiktning: 1997-05-13 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1997-06-11
Senast godkända besiktning: 2018-06-30
Besiktigad tom: 2021-01-31
Årsskatt: 180 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 17

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Älvängen

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG