Visa alla bilder
Visa film

Smart Roadster 700cc turbo — 2003

En framtida klassiker! Mycket gott skick och endast 46 679 km på mätaren.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket ren och prydlig och allt fungerar bra inklusive det elektriska soltaket. Nyligen besiktigad och gick bra vid provkörningen. Ett klunkande ljud hörs när man kör över ojämnheter, verkar vara fjäderbussningar. Pga att den körts väldigt lite senaste tiden så är mindre service att rekomendera."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
60 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16547
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Smart Roadster?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket ren och prydlig och allt fungerar bra inklusive det elektriska soltaket. Nyligen besiktigad och gick bra vid provkörningen. Ett klunkande ljud hörs när man kör över ojämnheter, verkar vara fjäderbussningar. Pga att den körts väldigt lite senaste tiden så är mindre service att rekomendera."

Beskrivning

Denna bil såldes ursprungligen i Berlin, men exporterades senare till Sverige med ungefär 20 300 kilometer på mätaren år 2005. Idag har den endast 46 679 kilometer, vilket tyder på att den huvudsakligen har använts under sommarmånaderna medan den har varit i Sverige. Bilen har en omfattande servicehistorik och komplett dokumentation.

Många entusiaster frågar ofta vilka bilar som har potential att bli framtida klassiker och säkra investeringar. Denna specifika bil passar perfekt in i den beskrivningen. Den är utrustad med en pigg mittmotor på 700cc med turbo, utvecklad i samarbete med Mercedes. Detta är en lätt och smidig bil som påminner mycket om att köra en go-kart. Den har också en avtagbar targa-topp vilket ytterligare ökar dess attraktionskraft.

Troligt är att den här bilens värde kommer att öka avsevärt under de kommande tio åren. Den erbjuder inte bara en spännande körupplevelse, utan har också de egenskaper som vanligtvis definierar framtida klassiska bilar och säkra investeringar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2003/2003 
 • Första registreringsdatum
  2005-06-16 
 • Avläst mätarställning
  46679 km 
 • Kw / hk
  45 / 61 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Under provkörningen presterade bilen bra på alla områden. Det finns ett litet knirrande ljud från fjädringen, troligen på grund av ett bussningsproblem. Bilen har nyligen besiktigats och är nu redo att köras, Den har fina aluminiumfälgar med bra däck, dock en liteb kantstötning på ett bakhjul.

 • Skick interiör:

  Hela interiören är ren och fri från skador. Den har välskötta säten, dörrpaneler, golvmattor, instrumentbrädan och instrumentering i utmärkt skick utan pixelfel. Även om golvmattorna har visst slitage så är interiören som helhet i imponerande form.

 • Skick exteriör:

  Karossen är i utmärkt skick, fri från skador och rost. Lacken är exceptionellt ren och fin, med endast några mycket små lackskador finns. Underredet är rent, väl underhållet och visar inga tecken på skador.

 • Skick helhet:

  Den här bilen har en cool och distinkt design och erbjuder en rolig och smidig körupplevelse. Ett idealiskt val för att njuta av sommarmånaderna och en klok investering för framtiden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-20
Ursprungsbesiktning: 2005-06-14 (regbes) (Ombes:20071016)
Datum i trafik första gången: 2005-06-16 (031001)
Senast godkända besiktning: 2023-05-12
Besiktigad tom: 2024-06-30
Årsskatt: 602 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG