Visa alla bilder
Visa film

SAAB 96 De luxe — 1962

Trubbnosad tvåtaktare som har under 8000 mil på mätaren och två ägare i listan sedan ny.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Sund bil med låga mil som hållits i god kondition genom åren."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16543
MÖLNDAL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 96 De luxe?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Sund bil med låga mil som hållits i god kondition genom åren."

Beskrivning

Första ägare till den här bilen var fru Rosa Bergelin i Göteborg. Hon var av allt att döma rädd om bilen. Den lär inte körts med vintertid. Och dessemellan använd rätt sparsamt. Det samma har andra ägaren gjort - sedan inköpet 1989 har den bara gått drygt 1000 mil. Vägmätaren står nu på 7819 mil och mest troligt stämmer det.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1962-01-01 
 • Avläst mätarställning
  78 188 km 
 • Kw / hk
  28 / 38 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar bekymmersfritt. startar lätt och har ett lågmält och väl avstämt avgasljud. Nya signalhorn monterade. Bränslemätare och klocka lite osäker funktion.

 • Skick interiör:

  Mycket fin och välhållen klädsel, dörrsidor och innertak. Instrumentbräda fint skick. Gummimatta på golvet är den ursprungliga och blivit torr och spröd med åren.

 • Skick exteriör:

  Välbehållen - inga skador eller lagningar syns i plåten, undertill likadant. Vänster bakskärm utbytt och kommer från en V4 - därför sitter tanklocket fel. Delvis omlackerad för cirka 40 år sedan, förardörr vid annat tillfälle. Hursomhelst har det på dessa partier uppstått blåsor och bubblor med tiden. Prickar med lite ytrost finns här och var men det är av kosmetiskt art.

 • Skick helhet:

  Sammanfattning - Vid god vigör med en del skönhetsfläckar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-08-18
Ursprungsbesiktning: 1962-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1962-01-01
Senast godkända besiktning: 2022-10-11
Besikningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mölndal

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG