Visa alla bilder
Visa film

SAAB 96 2T — 1965

Klassisk tvåtakts långnos i ett bra användarvänligt skick. Samma ägare de senaste 20 åren.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Väl fungerande bil i ett gott bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
38 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16454
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 96?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Väl fungerande bil i ett gott bruksskick."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen ur ett dödsbo 2003. De första tio åren rullade bilen ganska mycket. Främst på träffar och veteranbilsrallyn och då blev det en del långresor i samband med detta. Vägmätaren säger drygt 7000 mil men har rimligen snurrat ett var. Senaste tio åren har bilen använts mer sporadiskt och stått i garage. Den besiktades sommaren 2023 och fick då två anmärkningar på hjullager som åtgärdades. Ombesiktigad utan anmärkning i september och är numera både skattefri och besiktningsbefriad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-10-21 
 • Avläst mätarställning
  70 392 km 
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Tvåtaktsmotor och fyrväxlad låda. Går mycket fint och lådan växlar mjukt och fint dock finns lite transmissionsljud. Frihjulets funktion lite osäker. Mekaniskt mycket pålitlig och varit i stort sett bekymmerfri under åren. För ett väl fungerande frihjul och en helt tyst växellåda rekommenderas översyn på de punkterna.

 • Skick interiör:

  Fin inredning med visst bruksslitage. Innertak helt och fint. Klädsel mycket fin med lite slitage och en liten skada syns på förarstolens ryggstöd och likaså på vänster dörrsida vid handtag. Resår på dörrfickor slitna. Original heltäckande gummimatta på golven. Saab original iläggsmattor av gummi fram och bak.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad någon gång tidigt åttiotal. Lackering stått sig relativt väl, lite sprutspackelblåsor har uppstår samt lite rostblåsor kan synas på dörrarna. I samband med det verkar gjorts en översyn och lagat rost och monterat glasfiberskärmar fram - dessa har mycket god passform. Motorhuven har senare fått lite bättringar. Lite sprickor kan synas i baklamporna. Bakre kofångare lite intryckt höger bak.

  .

 • Skick helhet:

  I ett gott bruksskick och allmänt en pålitlig bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2004-05-10
Ursprungsbesiktning: 1965-10-21 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1965-10-21
Senast godkända besiktning: 2012-06-29
Besiktigad tom: 2014-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 8

Ägarens kommentar

Vid inköpet 2003 så provade jag frihjulet men det var väldigt ryckigt så jag kopplade ur det med spaken och har under alla år kört utan aktiverat frihjul. Hemligheten är att man får lägga ur växeln i utförslöp och frirulla. Med andra ord samma sak som frihjulet annars gör automatiskt. Struntar man i att göra så skär en tvåtaktare ganska snart.

Fakta om modellen

Saab 96 tillverkades från 1960 till 1980. Fram till 1967 var drivkällan en tvåtaktsmotor. På grund av det säregna avgasljudet fick bilen epitetet djungeltrumman. Med anledning av tvåtaktsmotorn hade Saab 96 frihjul. Den finessen hade införts för att skydda tvåtaktsmotorerna från skador till följd av motorbromsning. Om motorn fortsätter att rotera utan bränsletillförsel får den inte tillräcklig smörjning, eftersom oljan blandas i bensinen.

Saab 96 fick en facelift 1965. Man byggde om fronten så den blev längre som förberedelse för en modernare motor. Av nutida Saabentusiaster kallas modellen för långnos.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Arvika

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG