Visa alla bilder

SAAB 900 T16 — 1993

Rullande renoveringsobjekt av den sista exklusiva specialversionen av den sista riktiga Saab 900:an. Ruby Red-specialaren byggdes i 150 högerstyrda och några få vänsterstyrda exemplar. Det här är ett av de senare.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil, en version och en modell för den riktigt svårt dyrkande Saab 900-entusiasten som ser förbi svårigheter och bara ser möjligheter. Och de entusiasterna finns, här och där och i hela världen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
175 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16196
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 900 T16 ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil, en version och en modell för den riktigt svårt dyrkande Saab 900-entusiasten som ser förbi svårigheter och bara ser möjligheter. Och de entusiasterna finns, här och där och i hela världen."

Beskrivning

Den levererades som tjänstebil hos Saab i april 1993 och var just i tjänst en längre tid. Den nuvarande ägaren tog över bilen från sin far 2020 som i sin tur köpte den 2005. Senaste godkända besiktningen gjordes 2008-03-06 och den rullade ett par hundra mil den sommaren före det att bilen ställdes av i augusti 2008. De senaste 16 åren har den alltså stått garagerad. Bland många Saab-fans och ägare till dessa få tillverkade och vänsterstyrda Ruby Red-exemplar finns det de som har koll på alla registreringnummer, chassinummer, ägare och status.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1993-04-20 
 • Avläst mätarställning
  352 454 km 
 • Kw / hk
  136 / 185 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn/ulltyg 
 • Färg
  Ruby Red 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och mullrar modelltypiskt ur slutdämparen. Växellådan, bromsar och chassi känns ok förutom något ljud från en drivaxel och första växeln har en tendens att hoppa ur ibland. Men ska resten av bilen få en översyn bör naturligtvis motor, drivlina, bromsar, dämpare och bussningar också få det.

 • Skick interiör:

  Naturligt slitage i förhållande till körsträckan. En rejäl rekonditionering av hela inredningen och behandling av skinn- och ylleklädsel hade gjort gott. Soltaket stänger inte helt rakt och på bilderna har det läckt in lite vatten på förarsätets sittdyna.

 • Skick exteriör:

  Bilen behöver lite plåtarbete och en ny lack eller om man kanske väljer att köra den i sitt patinerade yttre. Det är också en slags proveniens. Lacksläpp och småskador på huv och baklucka, rost i dörrar och anvisningar i skärmkanter, liksom i plåten under fronten. Motorhuvens vajer är av och huven stänger/låser inte, vilket också syns på bilderna.

 • Skick helhet:

  Ett rullande objekt, som sagt. 35 000 mil sätter sina spår och behov. Lack, inredning och rostlagning. Men, också som sagt, en ovanlig klassiker från ett avsomnat varumärke.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2008-08-27
Ursprungsbesiktning: 1993-04-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1993-04-20
Senast godkända besiktning: 2008-03-06
Besiktigad tom: 2009-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG