Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 300 CE W124 — 1990

Rolig och rätt bestyckad youngtimer-coupé i en glad kulör och i ett lågmilat fint orört skick med en nätt körsträcka på knappt 7 800 mil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Värdig, bekväm, prisvärd och välbevarad, predestinerad till en fin både nutida och framtida samlarbilsstatus."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
135 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16527
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 300 CE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Värdig, bekväm, prisvärd och välbevarad, predestinerad till en fin både nutida och framtida samlarbilsstatus."

Beskrivning

Bilen levererades ny av Philipssons i Kalmar i mars 1990 till en Nils Nilsson från Sturkö i Karlskrona skärgård. Han hade den bara ett år och nästa ägare, Anders Anderson från Vittsjö, körde inte länge heller utan sålde den i maj 1993 till den nuvarande ägarens dödsbo som nu också säljer bilen. Han var också sparsam med milen och körde inte mycket, körsträckan på totalt knappt 7 800 mil kan verifieras med en ifylld servicebok och en komplett solfjäder med alla besiktningsprotokoll från det att den var ny. Det var en medveten ägare som visste att bevara bilen, de senaste åren var den entusiastförsäkrad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-03-22 
 • Avläst mätarställning
  77 987 km 
 • Kw / hk
  132 / 179 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Skön sång i trelitersmaskinen och ett lika skönt vrid signifikativt för en välavstämd rak 6:a. Lådan växlar mjukt och reagerar bra på kick-down. AC:n blåser kallt och effektivt, och all elektrisk utrustning funkar fint.

 • Skick interiör:

  Hel och fin i tyget, bra mattor och innertak med en tät och fint fungerande taklucka. Interiören skulle liksom exteriören vinna mycket på en rekonditionering. Man ser lätt att potentialen finns.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i ett bra skick, men pigmentet har mattats som det ofta gör på röda bilar. En polering och lackbehandling och lacken lär bli vackert djupröd igen. De för de senare årsmodellerna typiska färgmatchade plastkjolarna verkar ha klarat sig bra och har fin finish. Original aluminiumfälgar med äldre däck, men med bra mönster.

 • Skick helhet:

  Bästa motorbestyckningen, en tydlig och bra entusiastbilsutstrålning och ett sådant där fint grundskick som riktigt uppmanar en ny ägare till att sätta igång med en belönande och rolig rekonditionering.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-05-18
Ursprungsbesiktning: 1990-03-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-03-22
Senast godkända besiktning: 2023-05-22
Besiktigad tom: 2023-05-22
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Ägarens kommentar

Anne Ljungs mobil 0706-245822

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG