Visa alla bilder
Visa film

Lloyd Arabella — 1960

En välrenoverad Arabella i ett fint skick. Nybesiktigad.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bra bil i ett nybesiktigat körklart skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
28 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15307
HORNDAL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Lloyd Arabella?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bra bil i ett nybesiktigat körklart skick."

Beskrivning

Första ägaren av denna bil, hemmahörande i Järbo utanför Sandviken, hade ägt flera Lloyds tidigare och när Arabellan kom blev han förälskad i den vackra karossen och kunde inte motstå att köpa en trots sina 70 år. Det hann emellertid inte bli så många mil innan han gick bort och bilen hamnade hos en dam i Hofors.

Nästa ägare hemmahörande i Smedjebacken ägde denna Lloyd Arabella i 24 år. Det började egentligen med en mindre Lloyd skåpvagn som han hittade i Norge. Han gick med i Borgwardklubben och där pratade alla om Arabella. Då visste han inte vad det var för någon bil., med det fick honom intresserad och efter att ha ringt några ägare fick han möjlighet att köpa en Arabella som fanns i Hofors. Bilen hade rullat endast 2700 mil men var ändå rostig och nedplockad. Dåvarande ägare totalrenoverade bilen. Den var rostig i golvet liksom ramens karossinfästningar. Klädseln var sliten och skummgummistoppningen hade torkat.

Han klädde om interiören i ett tyg som i det närmaste liknade originalet och lackerade om bilen i de närmaste rätt kulör han kunde hitta. Arabellan hade för sin tid en modern design med både panoramaruta bak och fenor, och fanns såväl i standard som i de luxe-utförandet. Motorn är av boxertyp och vattenkyld.

Bilen är i fint och välrenoverat skick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1960-01-01 
 • Avläst mätarställning
  40665 km 
 • Kw / hk
  28 / 38 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Blå/vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen fungerar bra i motor och drivlina. Nyrenoverade bromsar inklusive NOS (new old stock) huvudbromscylinder. Ny vattenpump. NOS ljuddämpare medföljer.

 • Skick interiör:

  Bilen har en mycket fin och välrenoverad interiör. Gummimattorna är något fläckiga och torra, se bild.

 • Skick exteriör:

  Lloyden är rak och fin i karossen. Kromet är i ett fint skick. Lacken har utvecklat sprutspackelbubblor på flera ställen i lacken ovanför midjepressningen på sidan av karossen och även på motorhuven och bagagerumsluckan samt finns det några sprickor i lacken på motorhuven som bör åtgärdas, se bilder.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket välrenoverat skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-08-24
Ursprungsbesiktning: 1960-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1960-01-01
Senast godkända besiktning: 2023-10-06
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Carl L Borgward var Europas sista privata bilkung. Han började 1916 med tillverkning av kylare till Hansa-Lloyd Werken, följt av trehjuliga motoriserade dragkärror under namnet Goliath. När lokalerna blev för trånga lyckades han köpa in Hansa-Lloyd fabriken som låg mitt emot. Därmed blev han biltillverkare av Hansa, grundat 1905, och Lloyd året därpå. Sammanslagningen mellan dessa hade skett redan 1914.

År 1937 bildade Carl Borgward Lloyd-Goliath Werke med sig själv som ensam ägare.

Den första efterkrigsbilen, Hansa 1500, döptes snart om till Borgward Isabella och blev Tysklands mest framgångsrika 50-tals bil. Lloyd hade presenterat sin 50-tals modell Lloyd 300 1949, som var bland det mest spartanska efterkrigstiden skådat. Borgwards problem kom med efterföljaren Arabella som blev allför dyr att tillverka. Från att ha varit Europas största bilkoncern, och just haft sina bästa försäljningsår stod företaget plötsligt på ruinens brant 1961. Bankernas vägran att ge ett tillfälligt lån försatte hela koncernen i konkurs.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Horndal

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG