Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XJS 4,0 cabriolet — 1996

Sista årsmodellen av en engelsk modern klassiker, här i en amerikansk version dit många exemplar exporterades.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd modellversion på toppen av sin utveckling med den aerodynamiskt uppdaterade karossen i ett värdigt skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16555
VAGGERYD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar XJS 4,0 cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd modellversion på toppen av sin utveckling med den aerodynamiskt uppdaterade karossen i ett värdigt skick."

Beskrivning

Den kom till Sverige från Colorado, USA i maj 2020, men registrerades inte förrän i somras. Den nuvarande ägaren tog hem den till en kompis som sedan ångrade sig. Nu är den i alla fall körklar och redo för svensk trafik. Mycket engelsk flärd och värdig vind i håret för pengarna. En bilmodell är ofta aldrig så bra som när den har nått slutet på sin modellcykel. Det här är ett bra exempel.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  100 292 miles  
 • Kw / hk
  173 / 235 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Guldmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda svarar piggt och rappt, bromsar och chassi känns även de friska. Den nya fyraliterssexan som hittade ner i XJS till faceliften 1991 kallas AJ6 och anses av många entusiaster som en pålitlig och förhållandevis okomplicerad maskin.

 • Skick interiör:

  Snygg och fräsch inredning med några sprickor i skinnet. Skulle må bra av tvätt, smörj och infärgning, och det hantverket finns det tacksamt många som utför med kvalitet idag. AC:n kyler inte mycket, behöver testas.

 • Skick exteriör:

  Presentabelt och fint yttre med en bra sufflett och sufflettöverdrag. Inga problem med rostangrepp, från 1994 hade XJS en galvaniserad kaross. Suffletten fäller snabbt och elegant. Bakluckan saknar lås. Fina originalfälgar med intressanta dammskydd på insidan.

 • Skick helhet:

  Trevlig tolkning av den sista årsmodellen i ett snyggt skick med lite att åtgärda. Cabrioletmodellen ger ägaren en ytterligare entusiastdimension.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-08-23 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2023-08-23 (regbes)
Datum i trafik första gången: (960101)
Senast godkända besiktning: 2023-08-29
Besiktigad tom: 2025-08-31
Årsskatt: 3055 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vaggeryd

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG