Visa alla bilder

Ford T-Ford — 1926

En T Ford i bra renoverat skick, har stått utställd på museum under lång tid och behöver en uppstart service.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ger ett gediget intryck, bör efter en rekond och service bli en körbar veteranbil. Däcken bör bytas. Ej testad av BWA."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16534
STÅNGA/GOTLAND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford T-Ford?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ger ett gediget intryck, bör efter en rekond och service bli en körbar veteranbil. Däcken bör bytas. Ej testad av BWA."

Beskrivning

Bilen renoverades för ett 50-tal år sedan av en man i Lärbro på Gotland, den var nedplockad i beståndsdelar och ramren. När den blev klar köpte nuvarande ägares far Forden till sin samling våren 1984 och var under många år utställd på Bilmuséet i Bro på Gotland. Museet lades ner 2011 och bilen flyttades hem till en fd bilhall där den stått tills nu. Den är inte uppstartad utan bara rullats ut för fotografering.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1926/1926 
 • Första registreringsdatum
  1926-01-01 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  15 / 20 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Har stått i många år och behöver servas innan den kan tas i bruk. Motorn går runt.

 • Skick interiör:

  Hel inredning som behöver en rekond för att bli fin, skavanker finns.

 • Skick exteriör:

  En äldre lack som klarat sig bra genom åren och har endast ett fåtal skavanker. Bilen behöver nya däck. En fin och hel suflett utan skador.

 • Skick helhet:

  Trevlig veteranbil som efter service är klar att köras.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1971-08-19
Ursprungsbesiktning: 1926-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1926-01-01
Senast godkända besiktning: 1986-12-31
Besikningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Henry Ford byggde sin första bil 1896 och grundade Ford Motor Company 1903. Hans affärside var att bygga bilar som även arbetarna i hans fabrik skulle ha råd att köpa. 1908 började tillverkningen av modell T, ”bilen som satte världen på hjul”. Modell T slutade inte tillverkas förrän 1927, då mer än 15 miljoner exemplar byggts. Det rekordet stod sig ända tills 1972 då VW Typ 1 tog över som världens mest sålda bil. T-Forden var klart dominerande modellen på bilmarknaden i stora delar av världen, så även i Sverige. I 1922 års bilregister för Värmland kan man se att 447 av de 1417 registrerade bilarna i länet är T-Ford. En marknadsandel på 32%. Något som för dagens försäljare att drömma om.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stånga/Gotland

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG