Visa alla bilder
Visa film

Ford Model A Wagon — 1930

Charmig A-Ford skåpbil av ovanligt snitt, i ett gott skick.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Prydlig och ovanlig modell som väcker uppmärksamhet. Med en på påbyggnad som är ett intressant och gediget hantverk från förr."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15617
KUNGÄLV
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model A Wagon?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Prydlig och ovanlig modell som väcker uppmärksamhet. Med en på påbyggnad som är ett intressant och gediget hantverk från förr."

Beskrivning

Bakgrundshistorien om den här är okänd. Har funnits i Sverige länge, kanske sedan ny. Det sägs att den kommit från Danmark och det låter rimligt då A-Fordar för Sverige oftast monterades i Köpenhamn. Själva skåpbyggnaden är mycket välgjord och börjar redan vid framrutan. Det skvallrar om att bilen kan varit ett så kallat leveranschassi som fått skåpet redan som nytt. Byggt på trästomme (mest ek) i gediget gammaldags hantverk. Kilometergraderad mätare stödjer teorin om bilens ursprung.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1930/1930 
 • Första registreringsdatum
  2016-04-18 
 • Avläst mätarställning
  853511 km 
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motorn och startmotorn känns kraftfull, alla reglage fungerar som dom ska, bromsar tar jämnt. Motorrum fint och till största delen original förutom ett par modernare kylslangar och luftfilter. Belysning fungerar och reflektorerna fina och blanka. Försedd med blinkers och modernt relä för detta syns vid rattstången. Vindrutetorkare finns men fungerar ej.

 • Skick interiör:

  Det mest dominerande inuti är träarbetet som håller mycket bra skick. Innertaket är ett fanér som är fint med en liten skada längst bak. Dörrsidor i trä som vanligt var på skåp och mindre lastbilar på den här tiden. Golvet bak bytt mot modern plyfa men resten av äldre datum. Vid inköpet satt stolar från någon VW transportbil som ägaren bytt ut mot en soffa. Den härstammar mest troligt från någon amerikansk minibuss/SUV. Vid fototillfället provosoriskt monterat . Med finns också soffor från en Saab som varit menad att ha i skåpsdelen. Men här är det ganska valfritt. Det här är enkla bilar och det går att hitta eller göra en soffa av originalsnitt. Instrumentering, lack golv med mera i mycket gott skick. Fönstervev och handtag ej original.

 • Skick exteriör:

  Snygg i lack, kofångare och yttre trä. Accenturerna i trä bryter av de annars raka karossidorna med bra balans. Taket är klätt i vitt konstläder i gott skick.

 • Skick helhet:

  En bra och fräsch bil inifrån och ut med några enstaka avsteg från original. Mekaniskt gott skick och mycket fin i alla trädetaljer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-04-18
Ursprungsbesiktning: 2016-04-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2016-04-18 (300606)
Senast godkända besiktning: 2016-04-18
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

I USA såldes A-Ford som skåpbil - delivery. men dessa gick sällan på export. I Europa byggdes model A främst i Trafford Park, England, Cork på Irland, Köln i Tyskland och i Köpenhamn. Bland villkoren för sammansättning utomlands var oftast att många delar skulle tillverkas lokalt. Återförsäljare såg ofta ett behov för just skåpbilar, pickuper och liknande och då gick uppdraget ofta till lokala karossmakare. Stora skälet var alltså att hålla igång lokal näringsverksamhet och därför skiljer det sig ofta mycket mellan hur dessa såg ut och hur de var uppbyggda.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kungälv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG