Visa alla bilder
Visa film

Dodge Brothers Six Sedan 6 Cylinder — 1931

Denna bil genomgick en fullständig renovering under mitten av 1990-talet. Fortfarande i utmärkt skick. Samma ägare under 32 år och endast nio andra av samma modell registrerade i Sverige.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bil ägs av samma ägare som nu säljer tre andra veteranbilar på denna auktion. Han är en engagerad entusiast med gedigen kunskap om dessa bilar. Under testkörningen startar bilen fint och går jämnt. Den behöver endast mindre service och justering eftersom den inte har kört mycket det senaste året."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
137 136SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16504
LUNDSBRUNN/SKARA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Dodge Brothers Six Sedan?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bil ägs av samma ägare som nu säljer tre andra veteranbilar på denna auktion. Han är en engagerad entusiast med gedigen kunskap om dessa bilar. Under testkörningen startar bilen fint och går jämnt. Den behöver endast mindre service och justering eftersom den inte har kört mycket det senaste året."

Beskrivning

Denna Dodge är utrustad med en robust 211" motor med en treväxlad manuell växellåda. Utrustad med vindrutevisir, kromade stötfångare, fotsteg, skärmar med reservhjul, ekerhjul och fyra-hjuls hydrauliska trumbromsar.

Bilen köptes ursprungligen 1990 och genomgick en omfattande renovering från grunden. Denna omfattande process inkluderade en grundlig översyn av motorn med installation av nya lager, kolvar och ventiler. Hela elsystemet sågs över med ny kabeldragning. Under renovering byttes även bränslesystemet, förgasare, bromsar.

Interiören fick noggrann uppmärksamhet och genomgick en renovering med ny klädsel och omkromade kromdetaljer.. Detta ambitiösa projekt sträckte sig över ungefär sex år och var klart 1996. Imponerande nog är bilen fortfarande i ett utmärkt skick.

Denna Dodge har också en rik dokumenterad historia som går tillbaka till 1950-talet, komplett med sitt äldre registreringsnummer, M5332, och en äldre mässingsplatta från Sam Malmbos återförsäljare, som indikerar dess ursprungliga försäljning.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1931/1931 
 • Första registreringsdatum
  1996-06-24 
 • Avläst mätarställning
  75755 
 • Kw / hk
  50 / 68 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Morkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Sedan renoveringen på 90-talet har den här bilen regelbundet använts under somrarna och har fått löpande underhåll vid behov. Den är nu undantagen från besiktning. Motorrummet och underredet har nyare komponenter, och den har snygga ekerhjul med nyare däck. Det enda som föreslås, med tanke på begränsad användning nyligen, är en service och justering.

 • Skick interiör:

  Som tidigare nämnts genomgick hela interiören en omfattande renovering. Inuti hittar du en tre-ekrad ratt placerad framför en lackerad instrumentbräda. Instrumentbrädan har en hastighetsmätare i fatstil och mätare för övervakning av bränslenivå, oljetryck, ampere och en femsiffrig mekanisk mätarställning. Alla säten, innertaket och dörrsidorna har klätts om och är fortfarande fräscht och utan skadador vilket ger en bekväm och attraktiv interiör.

 • Skick exteriör:

  Renoveringen av karossen och den professionella lackeringen är fortfarande i utmärkt skick, ingen synlig rost eller skador. Kromdetaljer och lister är fortfarande glänsande. De enda mindre problem som kan nämnas är viss sprickbildning och flagning av färgen runt motorhuven och dess gångjärn, samt några lackskador på innerkanten av dörrarna. Underredet, som syns på bilderna, ser fortfarande fantastiskt ut.

 • Skick helhet:

  En perfekt bröllopsbil eller en stjärnatraktion vid klassiska bils-events. Med endast rutinmässig service och underhåll har den här bilen potentialen att förbli i ett enastående skick i ytterligare ett sekel.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-06-24 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1996-06-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1996-06-24
Senast godkända besiktning: 1996-06-18
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lundsbrunn/skara

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG