Visa alla bilder
Visa film

Chevrolet Bel Air Nomad Corvette V8 EG — 1956

En nyrenoverad Chevrolet Bel Air Nomad, kanske den mest attraktiva av de sena femtiotals Chevorna, i ett mycket bra skick. Kombi med dragkrok är väl de flestas dröm?

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett mycket bra skick uppdaterad med bl.a. Corvettemotor från 1957 samt skivbromsar fram."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
540 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16548
ÖRSUNDSBRO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet Bel Air Nomad?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett mycket bra skick uppdaterad med bl.a. Corvettemotor från 1957 samt skivbromsar fram."

Beskrivning

Denna Nomad är av den lyxigaste modellserien, Bel Air. Endast 7 800 exemplar är tillverkade av denna modell. Den är uppgraderad med en Corvettemotor från 1957, 283 cuin. med motorkod EG. Växellådan är en manuell femväxlad och kommer från en Chevrolet S10 pickup. Bakaxeln är original och är utrustad med diffbroms för att hästarna inte ska omvandlas till svarta streck på gatan. Renoveringen påbörjades 2018 med ett bra och nästan rostfritt exemplar importerat från USA. Det var då endast några rostlagningar i golvbrunnar. Ramen är blästrad och lackerad. Alla bussningar är bytta. Framvagnen har skivbromsar, bak är det trumbromsar, bromsservo. Avtagbar dragkrok godkänd för 1500 kg.
Karossen är nylackerad men i vissa ljus kan man se en yta likt apelsinskal. Glaset är bytt och i mycket bra skick. Ny inredning samt nytt innertak. Både fönsterhissarna och framsätet är elmanövrerade. Grillen är modifierad och kommer ursprungligen från en Buick 1958. Nästan allt krom är nytt. Några lister och dörrhandtag har några mindre skador och porer. Pinstripningen är gjord av den finske mästaren inom området, Pekka Wissard. Fälgarna är klassiska Fenton 6x15 från 1960-talet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  2023-09-27 
 • Avläst mätarställning
  08661 miles 
 • Kw / hk
  150 / 204 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Mörkröd Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick. Mycket nytt eller nyrenoverat. Femväxlad växellåda som fungerar väl. Uppdaterad med servoassisterade skivbromsar fram samt trummor bak. Motorn är genomgången med bland annat nya kolvringar. Kanske är det på grund av att dessa inte slitits in under de få mil bilen körts som den ryker lite blått.

 • Skick interiör:

  Ny interiör och nytt innertak i mycket bra skick. Hurst växellspak.

 • Skick exteriör:

  Nylackad mycket bra kaross. Lacken har lite apelsinskal. Det mesta kromet är nytt. Det finns porer och mindre bucklor på de äldre listerna samt handtagen.
  Mycket fina Fentonfälgar och nya däck.

 • Skick helhet:

  En nyrenoverad bil i ett mycket bra skick. Registrerings och kontrollbesiktigad i detta skick. Hädanefter besiktningsbefriad. Avtagbar dragkrok godkänd för 1500 kg.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-09-27
Ursprungsbesiktning: 2023-09-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2023-09-27 (560101)
Senast godkända besiktning: 2023-09-21
Besikningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Bel Air var den högsta och lyxigaste nivån hos Chevrolet 1956. Det året kunde man välja mellan två och fyra dörrar, sedan, hardtop, convertible, stationsvagn med fyra dörrar eller den sportiga och lyxiga Nomad. Rak sexcylindrig eller V8-motor. Manuell eller automatisk växellåda. Den senare fanns som två eller treväxlad. Dessutom fanns en systermodell från Pontiac. Innan man hade bestämt sig fanns det risk att nästa årsmodell hade släppts ut på marknaden.
Var man sportigt lagd var det självklara valet en Bel Air Nomad som den bil vi nu säljer.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Örsundsbro

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG