Visa alla bilder

Volvo Amazon 121 B18A — 1967

Bruksvärdig klassiker i ett ärligt använt och funktionellt skick med få ägare och den senaste i över 20 år.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig Amazon som bara genom sin historik har en lite extra attityd. Har ett normalt behov av vård och omsorg, men inget akut."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
42 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15414
KLIPPAN
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig Amazon som bara genom sin historik har en lite extra attityd. Har ett normalt behov av vård och omsorg, men inget akut."

Beskrivning

Den levererades ny i oktober 1966, förmodligen i Skåne, då det verkar som om bilen har hållit i landets södra ände under hela sin aktiva tid. Den nuvarande ägaren är en kvinnlig byggnadsingenjör och har alltid varit biltekniskt intresserad och av Volvos Amazon-modell i synnerhet. Godkänd besiktning i mars 2022 och och är därmed besiktningsbefriad. Bilen säljs nu på grund av sjukdom.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1966-10-13 
 • Avläst mätarställning
  52 755 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ljusgrön  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Maskinellt trygg och trevlig välkänd känsla i körupplevelsen tillsammans med bra bromsar. Motorutrymmet är funktionellt och harmonierar med bilen i övrigt.

 • Skick interiör:

  Trevlig inredning med original grön vinylklädsel med lite instegsslitage och spruckna sömmar. Fräscht innertak och slitna mattor. Vintage Blaupunkt radio utan känd funktion.

 • Skick exteriör:

  I stort originallack med bättringar och småskador. Delvis omlackerad och utbytt skärminfästning vänster fram. Vänster hjulhus bak ser också ut att ha blivit åtgärdat av något slag. Garagelackerade fälgar med olika däckfabrikat och fina plus flera extra navkapslar.

 • Skick helhet:

  En Amazon att med ett medvetet självförtroende entusiastbruka som den är eller använda som ett rullande förbättringsobjekt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2001-11-09
Ursprungsbesiktning: 1966-10-13 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-10-13
Senast godkända besiktning: 2022-03-07
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Volvo Amazon lanserades som efterträdare till succén PV 444 och var i jämförelse med denna betydligt modernare, inte minst genom sin 1950-talsdesign (speciellt inspirerad av den delade grillen från Imperial) med pontonkaross och fyradörrarsversion. Amazonen kom i oktober 1961 i en tvådörrarsversion och i en femdörrarsversion (kombi) i februari 1962.[3] Mannen bakom formgivningen var Jan Wilsgaard. Säkerhetstänkandet var högt redan på den tiden hos Volvo, och Amazonen hade redan vid premiären fästen för säkerhetsbälten som standardutrustning. År 1959 fick Volvo Amazon som första serietillverkade bil i världen trepunktsbälte i framsätena som standardutrustning, men redan 1957 var modellen förberedd för trepunktsbälte, som då kunde erhållas som extrautrustning.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Klippan

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG