Visa alla bilder

Volvo 855 Turbo — 1996

Snygg svart och välhållen 850 Turbo kombi - idag en ovanligare bil än vad man kan tro.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Välhållen bil som är fin för sina mil. Bilen är registrerad och godkänd i Sverige men p.g.a. specifika önskemål av säljaren är registreringsnummer dolt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
47 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15397
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 855 Turbo ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Välhållen bil som är fin för sina mil. Bilen är registrerad och godkänd i Sverige men p.g.a. specifika önskemål av säljaren är registreringsnummer dolt."

Beskrivning

Kombi med 2,3 liters turbomotorn - dvs samma maskin som satt i "T5-R"-modellerna men utan resten av det paketet. Chiptrimmad hos BSR enligt deras steg 1. Har de senaste tio åren använts mycket sparsamt, 2017 valde ägaren att ställa av den och sedan dess alltid stått i varmgarage. Mätaren säger 20000 mil men den stannade för ett par år sen. Ägaren uppskattar egentliga körsträckan till cirka 22000 mil.

Även när den stått still har olja och filter bytts regelbundet. Service och original instruktionsbok finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  1995-08-31 
 • Avläst mätarställning
  200780 km 
 • Kw / hk
  165 / 225 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  halvskinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Finns inga anmärkningar på bilens uppförande och funktion. Går mjukt och kraftfullt. Allting fungerar som det skall. A/C ej testad. Takluckans tätning ger lite vindbrus och torkat till med åren.

 • Skick interiör:

  Fin prydlig och välhållen kan man säga om hela kupén och bagaget. Slitage finns på förarsätets skinnpartier men mindre än förväntat för milen som bilen gått. Stereon utbytt men originalradion följer med. Golvmattor från C70 ligger i bilen men lika så här finns originalmattorna samt skyddsmattan för bagaget

 • Skick exteriör:

  PÅ dryga 20 000 mil har bilen samlat på sig lite stenskott och repor på kofångarna men inget anmärkningsvärt. Inga direkta skador på bilens nedre delar. En liten buckla finns upptill på höger framskärm samt en lite skada längst ner på vänster bakdörr. Baklucka lackbättrad någon gång. För tillfället sitter V70 baklampor på den, original finns och medföljer. Likaså finns en uppsättning vinterdäck på plåtfälg och till dom finns hela åtta navkapslar i gott skick.

 • Skick helhet:

  Ett mycket gott helhetsintryck och idag är det ovanligt att hitta en genuin 850 Turbo kombi, främst i sådant här välbevarat skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2017-01-20
Ursprungsbesiktning: 1995-08-24 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1995-08-31
Senast godkända besiktning: 2022-09-20
Besiktigad tom: 2023-11-30
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Volvo 850 lanserades som sedan 1992 och sen kom kombivarianten 1993. 1994 Lanserade man 850 Turbo på 225hk (Kallad T5 på EU marknad) vilken var Volvos hittills starkaste personbil. 1995 toppades programmet av 850 T-5R. Motorn trimmades till 240hk genom en overboost-funktion i 30 sekunder vid fullgas. 1996 följdes föregående års succé T-5R upp av 850R som marknadsfördes i en flamröd färg "T-Röd". Denna tillverkades även i flera andra färger och till skillnad mot T-Gul var upplagan inte längre begränsad.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG