Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1200 — 1959

En VW med en ägarfamilj sedan 1964 i ett trevligt bruksskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen ger ett bra helhetsintryck men den behöver besiktigas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
72 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15287
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla 1200?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen ger ett bra helhetsintryck men den behöver besiktigas."

Beskrivning

Bilen har ägts av samma familj sedan 1964. Under bilens tidiga liv användes den bland annat på några längre semesterresor. Från 1974 har den använts för kortare turer på hemmaplan.
Sedan familjen 1989 flyttat har bilen stått i varmgarage. Bubblan besiktigades senast 2012.
Den startades upp nu inför auktion för första gången sedan 2013 och den gick igång redan på tredje försöket!! Vägmätaren har nog gått runt ett varv, således bör den ha rullat cirka 19 000 mil.
Med folkvagnen medföljer bland annat takräcke, extra stötfångare,navkapslar, äldre dubbdäck, baklampor med mera, se bilder.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-03-23 
 • Avläst mätarställning
  90247 km 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar bra i motor och drivlina. Motor bytt någon gång på sent 70-tal.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bra skick för att vara 63 år gammal. Fin originalklädsel som varit täckt i många år. Några missfärgningar/fläckar på baksätets ryggstöd. Innertak, hatthylla och C-stolpar är klätt med krossad plysch. Skyddspanelen som täcker baksidan av instrumentpanelen inifrån bagageutrymmet sitter lös och är lagad med tejp, se bild.

 • Skick exteriör:

  Gammal omlackering på 70-talet. Kaross och lack med små bucklor och skav. Bilen har plåtlagats, också på 70-talet.

 • Skick helhet:

  En Bubbla i ett bruksskick med potential.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1966-06-12 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1959-03-23 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1959-03-23
Senast godkända besiktning: 2013-09-16
Besiktigad tom: 2015-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Volkswagen Typ 1 behöll sin grundform men i praktiken kom det nyheter varje år.
1959 var sista året för körriktningsvisarna i b-stolpen. Nytt var också krängningshämmaren och den förstärkta kopplingen. Året innan hade rullgasen ersatts av en vanlig pedal men en större nyhet var den stora bakrutan. Det skulle dock dröja ytterligare två år innan det var dags för helsynkroniserad växellåda och 34 hästkrafter istället för 30.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG