Visa alla bilder

Volkswagen Silverhawk 1600 — 1972

En ovanligt genomarbetad KitCar baserat på Volkswagen 1600. Mycket är renoverat men behöver en uppstartsservice.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett uppmärksamhetskrävande fordon för en entusiast som vill synas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
42 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15400
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Silverhawk?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett uppmärksamhetskrävande fordon för en entusiast som vill synas."

Beskrivning

Bilen besiktigades senast för 27 år sedan. Den har under denna tid bytt ägare några gånger. Nuvarande ägare har renoverat bromsar med bl.a. nytt ok, skivor, nya bromsrör med huvudbromscylinder, bak: nya trummor backar och cylindrar. Nya bakdäck. Elen är åtgärdad med monterad signal och vindrutespolning som inte fanns. De uppfällbara lyktorna fungerar numera vilket de aldrig gjort riktigt tidigare då det var helt felkopplat.
Det som är kvar att göra för besiktning är en motorservice så att den delen fungerar korrekt inklusive oljebyte. Dörrarna behöver också justeras i gångjärnen av estetiska skäl, inte för besiktningen för de fungerar och går i lås men besiktningspersonalen blir lättare att ha att göra med om dom tätar bättre. Bilen har dock besiktigats tidigare i det här skicket. Lacken bör poleras med färgvax och inredningen snyggas upp. Enligt säljaren så fungerar växellådan bra med korta täta slag, så den har tydligen ombyggnadsssatsen som fanns för rally och racingbruk och motorn rör på sig ordentligt men vill ha varv innan det bär iväg.
Troligtvis är denna byggd 1986.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-08-18 
 • Avläst mätarställning
  43500 km 
 • Kw / hk
  40 / 52 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ljusröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn fungerar men går lite orent och behöver en genomgång så att den fungerar korrekt inklusive oljebyte. Enligt säljaren så fungerar växellådan bra.

 • Skick interiör:

  Inredningen behöver snyggas upp, se bilder. Med lite pyssel och omsorg kan den bli fin.

 • Skick exteriör:

  Lacken är blek och matt och bör poleras med färgvax. Dörrarna behöver också justeras i gångjärnen men de fungerar och går i lås. Nya bakdäck.

 • Skick helhet:

  Ett bra hobbyprojekt som startar och går men behöver uppsstartsservice och en kontrollbesiktning. Går lite ojämnt när den är kall. Senaste kontrollbesiktningen var 1995.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-07-22
Ursprungsbesiktning: 1972-08-18 (regbes) (Ombes:19860822)
Datum i trafik första gången: 1972-08-18
Senast godkända besiktning: 1995-05-12
Besiktigad tom: 1997-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 14

Fakta om modellen

Svenharry Åkesson, känd bilbyggare från Skåne, konstruerade en sportbil byggd på ett Volkswagen 1600 chassie som blev klar 1983. Den var från början tänkt till sin sons artonårsdag. Efter att bilen visats upp på en kitcar-utställning i Uppsala blev intresset så stort att Svenharry bildade företaget Plastinova för att vidareutveckla och tillverka karosser samt anpassade chassien. Serieproduktionen resulterade i 330 karosser och 20 chassien. Karossen gick att få med på Volkswagenchassie eller en stålkonstruktion. Stålchassiet anpassades så småningom för att möjliggöra användandet av en mittmotor. Det fanns även en möjlighet att montera en mindre och lättare V8 i den. Hur många som blev färdigbyggda vet vi inte.
Ännu en, numera känd bilkonstruktör, Christian von Koenigsegg, lär i mitten på 1990-talet upptäckt möjligheterna med Svenharrys väl konstruerade mittmotorchassie. De ska då ha använt ett sådant chassie till sin första prototyp.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG