Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 300 TDT 4Matic — 1992

En Mercedes 300 TDT 4-Matic 4G-Tronic kombi är en mycket eftertraktad youngtimer. Välskött exemplar som haft samma ägare de senaste 26 åren.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Går bra, växlar mjukt och korrekt och har bra och jämn bromsverkan. Allt elektriskt fungerar på den, men AC:n kyler inte som den skall. Ny besiktigad t.o.m till 31 oktober 2024."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15392
LERDALA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 300 TDT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Går bra, växlar mjukt och korrekt och har bra och jämn bromsverkan. Allt elektriskt fungerar på den, men AC:n kyler inte som den skall. Ny besiktigad t.o.m till 31 oktober 2024."

Beskrivning

Denna bil importerades till Sverige från Tyskland 1996. Bilen kostade då 92 000 DM (cirka 500 000 SEK) som ny. Det har bl.a. bidragit till att göra den till en mycket populär youngtimer i både Sverige och Europa, och då såklart modellen med fyrhjulsdrift, 4-Matic, precis som denna.
Bilen hade gått cirka 50 000 kilometer när den nuvarande ägaren köpte den 1996 säljer den efter 26 år.

Bilen renoverades för 15 år sedan. Vänster framskärm och höger bakskärm är utbytta och bilen är sedan omlackerad i samma gröna som original. Den har under de ”svenska åren” alltid underhållits väl av en lokal mekaniker som servat och skött den, bytt ut de delar som blivit slitna osv. Den är nu därför fortfarande i ett gott skick och samtidigt väldigt trevlig att köra. Serviceboken har tyvärr försvunnit sedan den blivit utsliten och sedan "fallit isär".

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1996-07-01 
 • Avläst mätarställning
  237711 km 
 • Kw / hk
  108 / 147 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar enkelt, motorn går mjukt och fint och tystnar alltmer efterhand den blivit varm. Under provkörningen fungerade motorn, växlarna och bromsarna precis som de skall. All el, såsom speglar och fönsterhissar mm fungerar. En mindre digital display i mittkonsolen verkar inte riktigt fungera, ev. något pixelfel. AC:n blåser inte kallt, ev behövs påfyllning av köldmedium i systemet. Ny besiktigad t.o.m till 31 oktober 2024

 • Skick interiör:

  Inredningen är välskött och fräsch, med både fin grön invändig vinyl och trälister. När nuvarande ägaren köpte bilen så monterade han direkt på riktiga stolsöverdrag för att spara på den fina originalklädseln som bilen hade vid köpet. Mattor och innertak är i gott skick, dock är golvmattan på förarsidan något sliten. En modernare Blaupunkt Hamburg radio med USB är installerad.

 • Skick exteriör:

  Karossen är bra och slät. Bra lackering. Som tidigare nämnts är vänster framskärm och höger bakskärm utbytta och omlackerade för ca 15 år sedan. Det finns en mindre svetslagning i bagagerumsgolvet. Vi hittar ett litet märke vid handtaget till bakluckan och lite små lackblåsor bak vid bakskärmens bakre hörn, samt även något lite på innerkanten av bakluckan, nära listen (se bilder).

 • Skick helhet:

  En välskött trotjänare som har använts flitigt och klarats sig väl.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-06-03
Ursprungsbesiktning: 1996-06-24 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1996-07-01
Senast godkända besiktning: 2019-03-01
Besiktigad tom: 2024-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lerdala

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG