Visa alla bilder
Visa film

Jaguar MK2 2.4 litre — 1963

En klassisk Jaguar Mark II. Såld ny i Sverige nyligen fint renoverad.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Går fint, har genomgått en omfattande motorservice och renovering."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
170 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15364
LAGAN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar MK2?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Går fint, har genomgått en omfattande motorservice och renovering."

Beskrivning

Ägaren till bilen avgudar verkligen gamla engelska bilar (särskilt Jaguarer), och hans samling sköts om av hans kunniga verkstadspersonal. Han köpte bilen 2016 som ett nästan färdigt renoveringsprojekt. Den tidigare ägaren hade då renoverat motorn, bytt ut slitdelar och sedan lackat om bilen. Den hade då aldrig hunnit drabbas av några kaross eller rostskador. Omlackeringen höll dock inte den nye ägarens krav, så en komplett omlackering i rätt kulör gjordes. Det innebar i detta fallet att man tog isär bilen, plockade ur rutor osv. för att säkerställa att det blev rätt utfört denna gången (vilket är något lättare när man har ett team av skickliga mekaniker tillgängliga).

Efter lackeringen så återmoterades allt och bilen försågs sedan med nya omklädda lädersäten och instrumentpanelens trädetaljer fick ny klarlack. En kompletta original verktygsuppsättning som finns bak i bagaget är en annan riktigt trevlig detalj. Bilen är i fint skick och redo att köras. Den enda egentliga anledningen till försäljningen, är att ägaren nu vill dra ner lite på sin samling. Bilens vägmätare har med största sannolikhet gått runt en eller kanske två gånger.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  2018-06-20 
 • Avläst mätarställning
  02811 km 
 • Kw / hk
  88 / 120 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Service och underhåll har utförs regelbundet och motorn renoverades 2014-15. Därefter endast körd med en lätt användning under sommarmånaderna. Den startar lätt, har en bra gång och en välljudande motor. Den växlar fint och bromsarna fungerar också helt utan anmärkning. Bilen är nu besiktigad och besikningsbefriad.

 • Skick interiör:

  Inredningen är ren och fräsch med nyklädda lädersäten och omlackerad instrumentbräda i trä. Den är komplett med alla originalmätare och brytare. Mattor och innertak är bra. Ett sparkskydd till tröskeln bak måste bytas, och en ny finns med (se bilder).

 • Skick exteriör:

  Inredningen är ren och fräsch med nyklädda lädersäten och omlackerad instrumentbräda i trä. Den är komplett med alla originalmätare och brytare. Mattor och innertak är bra. Ett sparkskydd till tröskeln bak måste bytas, och en ny finns med (se bilder).

 • Skick helhet:

  Om du letar efter en snygg renoverad och användbar Jaguar Mark II, så kommer denna bilen att ge dig allt detta och samtidigt många lyckliga år av körning i framtiden. Dessa bilar är dyra att renovera, men då allt sådant redan är gjort, så det finns inget att oroa sig för i framtiden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-07-01
Ursprungsbesiktning: 1963-09-12 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1963-09-12
Senast godkända besiktning: 2018-06-20
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lagan

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den: 2022-11-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG