Visa alla bilder

Austin Healey 3000 MkII BT7 — 1962

Renoverad, men inte färdigmonterad. Ett roligt renoveringsarbete att slutföra med egen personlig prägel och ambition.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Fint och förmodligen komplett objekt med bra förutsättningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
300 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15416
LIMHAMN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Austin Healey 3000 MkII BT7?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Fint och förmodligen komplett objekt med bra förutsättningar."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige redan 1973, sannolikt från USA. Den är vänsterstyrd och har fortfarande en milesmätare utan några kilometermarkeringar.

Den nuvarande ägaren köpte Healeyn för 29 år sedan, i augusti 1993, och den senaste besiktningen gjordes tidigare det året, mitt i februari. Den förra ägaren köpte bilen 1989, körde entusiastiskt och ofta i några år och vill minnas att den då var i ett använt, men presentabelt och trevligt skick. Då var den också ljusblågrå metallic, benämnd Ice Blue Metallic, en klassisk färg på Big Healeys. Exakt när den nuvarande ägaren initierade renoveringen är okänt, men det var mindre än 10 år sedan. Den avstannade av medicinska skäl och bilen säljs nu som den är, och alla delar är sannolikt inkluderade, men det är inget som kan garanteras. Registreringsnumret anges inte i annonsen av hänsyn till ägarens behov och status, men bilen är naturligtvis kvar i registret med numret som den fick vid importen 1973. Det som syns på bilderna är det som finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1973-05-04 
 • Avläst mätarställning
  70120 miles 
 • Kw / hk
  100 / 136 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd/vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda är enligt uppgift renoverade i England och är också monterade i bilen tillsammans med fram- och bakvagn.

 • Skick interiör:

  Stolarna är hela med ett normalt och snyggt slitage, instrumentpanelen är orörd med renoverade instrument och original inredningspaneler finns färdiga att montera.

 • Skick exteriör:

  Lackerad i för modellen klassiskt snygg röd/vit kombination. När lackeringsjobbet är utfört finns det ingen uppgift om, men det är inte äldre än 10 år.

 • Skick helhet:

  Ett trevligt renoveringsobjekt som nog mera korrekt borde heta monteringsobjekt. De svåra och resurskrävande jobben är gjorda.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1993-08-24 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1973-05-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1973-05-04
Senast godkända besiktning: 1993-02-11
Besiktigad tom: 1995-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Limhamn

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG