Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544 Sport 11234G — 1966

544-seriens mest eftertraktade modell i ett exemplariskt nyrenoverat originalutförande. För en Volvo PV Sport-entusiast blir det inte mycket bättre än så här.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Sällsynt snygg renovering utförd på en förstklassig nivå."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
425 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14163
KRISTINEHAMN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Sällsynt snygg renovering utförd på en förstklassig nivå."

Beskrivning

Den såldes ny runt juletid 1965 och renoverades lätt på åttiotalet eller på tidigt nittiotal innan den nuvarande ägaren köpte den 2017. Han påbörjade då en helrenovering på skruv- och mutternivå, det vill säga en ren kaross med allting nytt eller renoverat. Bilen var färdig 2019 och ägaren skänkte bilen till sin son. Som dedikerad entusiast till PV:s G-serie 1966 hade han och hans dotter redan var sin. Nu hägrar ett husköp för ägarens son och därför får denna körsbärsröda 1966 PV 544 Sport G chansen att hitta en ny ägare på auktion.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1965-12-30 
 • Avläst mätarställning
  36 837 km 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Körsbärsröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En motorutrymme i nyskick möter betraktaren när man lyfter på huven. Motorn fick en lite vassare kam vid renoveringen, en K-axel, och toppen planades med 1,5 mm. Rätt ljud och rätt känsla.

 • Skick interiör:

  Inredning i nyskick, gummimattor i original och fint innertak, men lite jobb återstår runt bakrutan där tyget inte är helt inpassat.

 • Skick exteriör:

  Felfri, kvalitativ och vackert röd lack, klassiska 5,5 tumsfälgar och allt krom och alla lister i bländade skick och noggrann inpassning.

 • Skick helhet:

  Den hetaste PV-versionen för många samlare i ett närmaste perfekt samlarskick, men också i ett lika fint användarvänligt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-08-09
Ursprungsbesiktning: 1965-12-30 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1965-12-30
Senast godkända besiktning: 2019-08-27
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 14

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kristinehamn

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-11.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG