Visa alla bilder
Visa film

Volvo P1800 Jensen B18 — 1961

Tidig och svensksåld Jensen-tillverkad P1800 med ett lågt chassinummer, 646. En ägarfamilj sedan ny.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Ett garagefynd med en fin historik, nyligen väckt från ett långt stillestånd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
195 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13531
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
160 - 200 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Ett garagefynd med en fin historik, nyligen väckt från ett långt stillestånd."

Beskrivning

Bilen levererades ny till Kurt från Borås i september 1961 och var hans stolthet under många år innan han bestämde sig för en lättare renovering i slutet av sjuttiotalet. Då ställdes bilen in i garaget, Kurts barnbarn lekte tillsammans med honom när han jobbade med bilen och med tiden blev den en väldigt lång renovering. När Kurt dog i slutet av nittiotalet ärvde hans fru bilen och den fortsatte sitt stillestånd i garaget. Hon dog för ett par år sedan och nu ville barnbarnen att bilen skulle få leva igen innan den säljs på auktion.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1961-09-15 
 • Avläst mätarställning
  139 754 km 
 • Regnr
  DRJ961 
 • Chassinummer
  646 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Efter den långa förvaringen har bilen fått en service av förgasarna, oljeservice, utbytt koppling- och slavcylinder och en kontroll av bränsleledningarna. Den startar och går, men behöver en riktig översyn av bromsar, motorkuddar, avgassystem och elsystem.

 • Skick interiör:

  Hel inredning, men omklädd. Ej originalklädsel. Ett tomt radiohål och en saknad fönstervev på passagerarsidan. Instrumenten fungerar, men behöver en översyn för att säkerställa funktionen.

 • Skick exteriör:

  Under garagetiden fick bilen en ny lack i originalkulören, sannolikt mer än 30 år sedan. Några detaljer penselmålade. Lagningen av trösklarna är inte utfört på ett tillfredsställande sätt (se bild) Bakrutans kromlist är lös och huvemblemet saknas.

 • Skick helhet:

  Tidig P1800 i ett ok grundskick men behöver en del jobb för att färdigställas.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1978-11-22
Ursprungsbesiktning: 1961-09-15 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1961-09-15
Senast godkända besiktning: 1978-01-18
Besiktigad tom: - 1980-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG