Visa alla bilder

Volkswagen Typ 2 T1 Doppelkabine Split window — 1965

En eftertraktad och modellspecifik exklusivitet, en Doppelkabine är en särskilt attraktiv version av Volkswagens Transporter T1.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Fint och lätt objekt, det här exemplaret måste i det närmaste beskrivas som körklart i jämförelse med ifrån vad många andra split windows Transporter-objekt förvandlas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
251 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14155
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
150 - 180 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Fint och lätt objekt, det här exemplaret måste i det närmaste beskrivas som körklart i jämförelse med ifrån vad många andra split windows Transporter-objekt förvandlas."

Beskrivning

Den hittades någon gång på nittiotalet på ett mindre sågverk några mil norr om Östersund där någon några år tidigare hade börjat stapla brädor på flaket och till sist syntes bilen knappt och glömdes bort. Men inte värre än att någon uppenbarligen ändå betalade registreringshållningsavgiften varje år. Den befriades så småningom från brädor och bråte 1998 och besiktigades med godkänt resultat sommaren 1998. En kompis till den nuvarande ägaren köpte den och körde 1999 ner till Jönköping för egen maskin, och 2001 tog den nuvarande ägaren över pickisen. Bilen är komplett och är aldrig demonterad eller renoverad.

Länk till information från VIN-decoder.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1998-06-25 
 • Avläst mätarställning
  93 937 km 
 • Regnr
  CFB297 
 • Chassinummer
  265091908 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Originalmotorn är utbytt som nästan brukligt på de här modellerna och den motorn som sitter i är inte startad. Men den går runt och växellänkaget känns friskt.

 • Skick interiör:

  Framstolar i ett fullständigt uppslitet skick, men resten av inredningen är ändå lite trevlig med en fin ratt och instrumentpanel, fint innertak och ett bra baksäte. Ytrostigt under mattorna, men det verkar vara frisk plåt.

 • Skick exteriör:

  Originallack med lite rost och några äldre lagningar, flaklemmarna är lite buktiga och stötfångarna buckliga efter lättare krockskador. Botten ser bra ut, även om ytrosten dominerar. Lacken och det yttre är ändå så bra att bilen kan göras klar i ett coolt patinerat originalskick.

 • Skick helhet:

  För en Volkswagen-luftkyld petrollhead är det här en osannolikt hård och lockande bil, och i synnerhet som den med förhållandevis enkla medel kan göras körklar i ett mycket attraktivt originalutförande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2001-12-01
Ursprungsbesiktning: 1998-06-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1998-06-25
Senast godkända besiktning: 1998-06-18
Besiktigad tom: - 2000-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-11.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG