Visa alla bilder

Ford Mustang 4.9 V8 "Norrmalmstorgsdramat" — 1971

Den förmodligen mest omskrivna bil i svensk kriminalhistoria, flyktbilen från Norrmalmtorgdramat 1973. Bilen är idag ett väl bevarat renoveringsobjekt och kräver en hel del jobb för att återfå forna dagars glans.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett jobb för den som är kunnig att svetsa och lackera. Mycket delar och en donatorbil medföljer. Vad jag kan bedöma så är det motor (302) och växellåda (C4) det enda som saknas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
71 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14193
TRENSUM
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Mustang 4.9 V8?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett jobb för den som är kunnig att svetsa och lackera. Mycket delar och en donatorbil medföljer. Vad jag kan bedöma så är det motor (302) och växellåda (C4) det enda som saknas."

Beskrivning

Denna kända Mustang köptes ny av Brasilianska ambassaden 1970, de ägde den till hösten 1971 då polisman Kenth Svensson köpte bilen.
När Norrmalmtorgsdramat med Clark Olofsson och Janne Olsson ägde rum 1973 var Kenth i tjänst och var bland annat nere i det belägrade valvet där han blev beskjuten, som väl var klarade han sig oskadd.

Då rånarna krävde en snabb flyktbil, BMW eller Mustang för att släppa gisslan så ställde Kenth upp med sin nästan nya Mustang som dock aldrig kom till användning.
Efter rånet så använde han den som bruksbil till familjen blev för stor och den såldes till Mats Fahlgren i Umeå. Mats körde bilen fram till 1987 då han fick för sig att bygga om bilen för dragracing (han hade då ingen aning om historiken). Bilen tömdes på inredning, hjulhus bak breddades och byggdes om fram. Störtbåge och några förstärkningar hann monteras innan en reporter kom för att göra ett reportage om bilen och historiken uppdagades för Mats. Då bestämde han sig för att avbryta bygget och ställde bilen med delar på en torr loge.

Där stod den till 2019 då nuvarande ägare Fredrik Johansson i Trensum köpte den och hade som mål att bygga den helt original. Han har under tiden samlat på sig mycket delar samt en donatorbil som medföljer i denna auktion. Då tiden har svårt att räcka till för Fredrik som är egenföretagare så väljer han att sälja detta spännande objekt vidare till någon som vill ta över.

När Fredrik hade köpt bilen så kontaktade han Clark Olofsson för lite historik och information, då utlovades också en åktur med Mustangen. Detta löfte följer nu den nya ägaren att när bilen är klar så ska Clark Olofsson med på en åktur.

Mycket finns att läsa om denna bil om du Googlar på "Mustang Norrmalmstorg".

Donatorbilen som medföljer är av 1971 års modell och har registreringsnummer JWD796.
De 9 sista bilderna visar den bilen och medföljande delar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  46600 km 
 • Kw / hk
  157 / 213 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
   
 • Klädsel
  Svart galon 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Renoveringsobjekt, motor 302 och växellåda C4 saknas men mycket delar både nya och begagnade medföljer.roject, engine 3

 • Skick interiör:

  Originalstolar och dörrsidor finns i bra skick, endast en söm i förarstolen har gått upp samt en liten defekt på passagerarstolen finns. Ovanlig original mittkonsoll ingår också. Då bilen är utrustad med störtbåge och breddade hjulhus behöver detta återställas, delar finns att ta från medföljande donatorbil.

 • Skick exteriör:

  Renoveringsobjekt, karossen behöver lackeras när man är klar med montering, ytrost finns på tak och bakdel dock är inget genomrostat. Fina skärmar och delar från donatorbil kommer väl till pass för återställandet.

 • Skick helhet:

  Ett renoveringsobjekt som efter färdigställande blir en värdefull och eftertraktad utställningsbil med en fullständigt unik historia.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG