Visa alla bilder

Volvo P1800 ES — 1973

Välanvänd, men välvårdad ES. Trevlig färgkombination i ett värdigt och presentabelt skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Vettig och snygg ES i Europa-specifikation, ingen USA re-import."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
189 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13089
LÖDÖSE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo P1800 ES?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Vettig och snygg ES i Europa-specifikation, ingen USA re-import."

Beskrivning

Den här bilen kom till Sverige 1990, förmodligen som flyttgods, och har inte haft många ägare se'n dess. Nuvarande ägare ägare kom över den från ett dödsbo tidigare i år, men har bestämt sig för att fokusera sin Volvo-entusiasm på sina andra gammel-Volvos. Mycket dokumentation, både specifik för det här exemplaret och P1800, och även allmänt Volvo, men ingen service- eller original instruktionsbok.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1990-04-10 
 • Avläst mätarställning
  219 388 km 
 • Kw / hk
  91 / 124 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Cypressgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  B20-maskinen med sin elektroniska insprutning går Volvo-tryggt och stabilt, och lådan känns lagom spänstig med ett märkestypiskt motstånd. Den elektriska överväxeln fungerar utan problem.

 • Skick interiör:

  Skinninredning i tidstypiskt tobaksbrunt. Förarstolen skulle må bra av lite extra omtänksamhet och hela inredningen av en god portion lädersmörj.

 • Skick exteriör:

  Originalkulör Volvo 110 Cypressgrön, förmodligen helt eller delvis omlackerad med några märken från tidens tand. Vänster dörrpassning behöver en justering. Nyare fälgar från varumärket är monterade, men äldre original plåtfälgar följer med.

 • Skick helhet:

  En ES i ett fint, snyggt och användarvänligt skick. Några små märken gör inget för helheten, bilen är snygg och ger ett vackert intryck i sin lite ovanligare mörkgröna färg.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-06-25
Ursprungsbesiktning: 1989-10-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-04-10
Senast godkända besiktning: 2020-02-07
Besiktigad tom: 2022-01-31
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG