Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 1300 — 1966

En bubbla av den av många omtyckta årsmodellen när effekten ökade till nästan 40 hästar, 6-voltssytemet fanns kvar och även den gamla-gamla känslan fortfarande var intakt.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Fint och trevligt skick på en snygg årsmodell. Lagom tilltufsad med en skön originalkänsla för ett lite yngre tilltal på bubblornas marknad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
55 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13111
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
70 - 80 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Fint och trevligt skick på en snygg årsmodell. Lagom tilltufsad med en skön originalkänsla för ett lite yngre tilltal på bubblornas marknad."

Beskrivning

Lite sänkt, lite hårdpolerad för en patinerad känsla i lacken och ändå i ett trevligt originalskick. Stötig över ojämnheterna på vägen, men i det hårda sänkta klimatet bland VW-entusiasterna på den luftkylda scenen är det en förhållandevis moderat sänkning. Bilen har haft 4 brukande ägare, den näst sista i Stockholmstrakten och den nuvarande ägaren i Borås har kört den i fem år.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-01-01 
 • Avläst mätarställning
  80 805 km 
 • Regnr
  DYD737 
 • Chassinummer
  116232985 
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Maskinellt känns drivlinan pigg och trevlig, låter och går rätt.. Bilen är nybesiktigad och är därmed besiktningsbefriad i kraft av sina 54 år.

 • Skick interiör:

  Lite slitet förarsäte, men i övrigt hel och ren inredning.

 • Skick exteriör:

  Originallack med en medveten hård polering för en patinerad uppsyn. Ingen synlig rost och bottenplattan verkar vara frisk och fin enligt vår bedömning. Nya däck är monterade.

 • Skick helhet:

  En bubbla i ett trevligt lagomfixat skick. Lätt att forma och trixa för en ännu mer personlig tolkning; möjligheter till både lägre och högre stance i ett förhållandevis orört originalutförande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-04-20
Ursprungsbesiktning: 1966-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-01-01
Senast godkända besiktning: 2020-10-01
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG