Visa alla bilder

Volkswagen 1302 — 1972

Vackert sjuttiotalsgul och fin fåägar-Folka i ett trevligt originalutförande och dessutom med en låg körsträcka.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Prydlig, snygg och mekaniskt fräsch. Omlackerad i originalkulör, Texasgelb."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
57 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13113
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 70 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Prydlig, snygg och mekaniskt fräsch. Omlackerad i originalkulör, Texasgelb."

Beskrivning

Trevlig 1302:a med långvariga och omtänksamma brukare och ägare. Sådant brukar bilar må bra av, och det märks på det här exemplaret. En ny lack för några år se'n gör sin del av det totala intrycket. Fina och tidiga registreringsskyltar, med den typiskt tvåradiga skylten baktill som inte finns längre, förhöjer känslan för entusiasten som uppskattar detaljer i original.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-09-13 
 • Avläst mätarställning
  81 395 km 
 • Regnr
  BAR035 
 • Chassinummer
  1122908802 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  44 luftkylda boxerhästar har en grundkänsla i framför allt ett karaktäristiskt ljud, men också i ett för konstruktionen typiskt skönt och bra vridmoment trots motorns ringa storlek och effektuttag. Det här exemplaret med bara drygt 8 000 mil på mätaren har en solid och rejäl känsla i mekaniken.

 • Skick interiör:

  Fin och oskadad inredning, tyget på stolarna känns fräscht och taket är helt och rent. Bältena är av fast typ som fortfarande var godkända på den svenska marknaden 1972 (från 1975 års modell kom kravet på fast monterat upprullningsdon av bältet), även om modernare rullbälten monterades på en del samtida modeller från varumärket. .

 • Skick exteriör:

  Rätt färg för tidsepoken, sådant är alltid glädjande, i synnerhet när det handlar om sjuttiotalets glada färgpalett hos många biltillverkare. Gult är på något sätt extra passande på en VW-bubbla, Texasgul heter kulören på svenska. När det nya lackjobbet gjordes glömdes en del detaljer, som till exempel gångjärnen på framluckan och delar under bakluckan. Där syns nu i stället en grå grundfärg.

 • Skick helhet:

  Ett genomgående mycket bra och trevligt originalskick, och om man åtgärdar en blottad grundfärg på sina ställen blir intrycket och trivseln med fordonet ännu bättre. Ett skick att vårda för framtiden.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG