Visa alla bilder

Triumph Chopper T100R 498 cc/Twin — 1970

En tidskapsel från tidigt 1970-tal. Triumph Chopper färdigbyggd 1972 på en ny T100R.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett tillfälle som man inte får missa om man vill ha en svenskbyggd chopper byggd under dess storhetstid i början på 1970-talet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13096
STORVIK
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Triumph Chopper T100R?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett tillfälle som man inte får missa om man vill ha en svenskbyggd chopper byggd under dess storhetstid i början på 1970-talet."

Beskrivning

Obekräftade uppgifter säger att denna chopper var med i filmen Thriller från 1972 där Christina Lindberg spelade huvuvdrollen. Den är troligtvis i samma utförande som när den byggdes 1972

Denna chopper har de flesta typiska attribut som skulle finnas på en sådan under dess storhetstid. Exempelvis lång framgaffel, speciell flakelack med typiska inslag av målningar, kromade spetsmuttrar, backspegel i form av järnkorset, vit dyna i två nivåer samt mycket kromade detaljer. En annan vanlig detalj var de spiralvridna fyrkantsjärnen som man kan se på stödet och den låga sissybaren. Allt byggt på en i princip ny Triumph från 1970.
Framskärmen är ej monterad men fästen med följer liksom en extra koppling.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-08-29 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Blåflake 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra skick. Den har inte gått så mycket men behöver uppstartsservice innan i bruktagande. Behöver nytt batteri.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra ofördärvat skick.

 • Skick helhet:

  En tidskapsel i ett mycket bra skick som behöver uppstartsservice.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2012-02-13
Ursprungsbesiktning: 1972-08-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1972-08-29
Senast godkända besiktning: 2009-05-19
Besiktigad tom: 2011-05-31
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 14

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren.

Johan Ålander
Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att kontakta
Johan Ålander telefon +46 705 80 91 17 eller johan@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom två veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG