Visa alla bilder

Saab 99 2.0 — 1982

Välvårdad lågmilad västkust-99:a, som har klarat sig från saltiga vintrar då den har vilat i garage de allra flesta dagar under den mörka årstiden. Idag entusiastägd och åttiotalspyntad med originaltillbehör från Trollhättan.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Genomgående fräsch och välhållen. En given Saab i samlingen om du har en så'n. En samling, alltså. Eller vill starta en."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12926
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Genomgående fräsch och välhållen. En given Saab i samlingen om du har en så'n. En samling, alltså. Eller vill starta en."

Beskrivning

Den här bilen har tillbringat sin tid på västkusten, men utan att vara ute i saltslasket i vintertid. Nuvarande ägare, som är en driven Saab-samlare, har roat sig med att utrusta bilen med allt vad som har gått att finna från den tidens tillbehörskatalog. Resultatet är både roligt och åttiotalstydligt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1982/1982 
 • Första registreringsdatum
  1982-03-16 
 • Avläst mätarställning
  115610 km 
 • Kw / hk
  74 / 100 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Med drygt 11 000 mil på mätaren känns förgasarmotorn pigg och fräsch tillsammans med en välkänd länkagekänsla i spaken.

 • Skick interiör:

  Överdragsklädsel från tiillbehörsavdelningen med sportiga insydda kuddar för bättre sittkomfort och sidostöd. Vidare hittar vi original sportratt i skönt och snyggt skinn. Några extramätare och mätarhus har också hittat dit. Mätarna i mittkonsollen är inte inkopplade.

 • Skick exteriör:

  Ingen rost eller skador på alla typiska ställen. Det märks att bilen har vårdats och sluppit vinterslasket. Den vita fina lacken har av den nuvarande Saab-entusiastiska ägare bland annat dekorerats med de så kallade hockeyklubborna; fartränder i full fartform runt sidorutorna. 900 Areo-fälgarna hamnar lite utanför, medger ägaren, men är "så snygga". Original plåtisar finns tillgängliga att hämtas på annan plats och följer med om så önskas.

 • Skick helhet:

  En 99:a för samlingen i ett väldigt trevligt skick. Extrautrustningen skänker en extra tidstypisk känsla för alla entusiaster med den speciella Sabb-sportiga känslan i bevar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2012-04-17
Ursprungsbesiktning: 1982-03-08 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1982-03-16
Senast godkända besiktning: 2020-08-13
Besiktigad tom: 2022-06-30
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Kuriosa: Inom spannet av ett par år på åttiotalet kunde man köpa Saab:ar med tre olika lösningar på värme och ventilation, sprungna ur olika tidsepoker. 99:an med den gamla konstruktionen med en spak i motorutrymmet märkt blå för sommar och röd för vinter, 900:an med en traditionell analog värme- och ventilationskonstruktion och slutligen 9000 med ACC, en föregångare till dagens moderna klimatanläggningar.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG