Visa alla bilder

Opel Olympia Rekord — 1957

En idag ovanlig modell av Opel Rekord i ett spännande orört skick som provkördes senast för två år sedan. Troligtvis endast en brukare.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Ett klart lockande objekt med äkta patina grundad på 1960-talet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
22 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13079
HORNDAL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
40 - 55 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"Ett klart lockande objekt med äkta patina grundad på 1960-talet."

Beskrivning

Denna bil blev undanställd runt 1970. Den ställdes in och förvarades under tak för att den var för fin för att omvandla till andra metallprodukter trots att den vid detta laget var ganska omodern. Den är utrustad med en klocka monterad i handskfackluckan. Opeln har fortfarande kvar sin plastbricka med text på som är fastsatt på startnyckeln. Detta är mycket ovanligt! Inredningen och innertak är osannolikt fina med tanke på att bilen varit brukad och undanställd i så många år.

Opeln provkördes för två år sedan. Den gick då bra men bromsarna behöver renoveras.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1957 
 • Första registreringsdatum
  1957-05-28 
 • Avläst mätarställning
  73954 km 
 • Regnr
  S23652 gammalt nr 
 • Chassinummer
  110482900 
 • Kw / hk
  38 / 52 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/3-vxl 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen provkördes för två år sedan och gick då bra. Bromsar behöver ses över.

 • Skick interiör:

  Mycket fin för att vara ett ladufynd, barnfind. Se bilder på fläck på baksätesklädsel samt fuktfläckar på dörrinsidor. Knappar och instrument är optiskt i bra skick.

 • Skick exteriör:

  Bruksskick. Rost förekommer framför allt där man inte kommer att lägga märke till lagningarna om man betraktar den på någon meters avstånd. Lister och emblem är i gott skick.

 • Skick helhet:

  En bil i dåvarande bruksskick som ställdes av strax innan 1970-talet. Ovanligt bra skick för att vara en orenoverad Opel från 1950-talet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Ej registrerad.

Fakta om modellen

Opel Olympia Rekord introducerades i mars 1953. Opel Olympia Rekord byggdes fram till 1957. Totalt tillverkades cirka 580 000 bilar.
Detta är sista årsmodellen innan Opel Rekord P1 tog över.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren.

Johan Ålander
Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att kontakta
Johan Ålander telefon +46 705 80 91 17 eller johan@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom två veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG