Visa alla bilder

Mercedes-Benz 560 SL V8 — 1986

Nybesiktigad och körklar Mercedes R107 med sista faceliften innan nästa generation tog över.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En riktigt bra 560 SL som är färdig att njutas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
167 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13103
VADSTENA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 560 SL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En riktigt bra 560 SL som är färdig att njutas."

Beskrivning

Mycket välvårdad Mercedes Benz 560 SL. Ingen rost, rak och fin i karossen, fin lack. Levereras med både hardtop och softtop i närapå nyskick. Den svarta skinnklädseln är hel och ren, inga sprickor i instrumentpanel som kan vara vanligt förekommande på dessa modeller. Allt fungerar så som elhissar, AC, vindrutetorkare, lampor, blinkers etc.
Maskinellt går den perfekt. Startar direkt utan missljud eller konstig rök. Går tyst och fint och håller perfekt temperatur.
Europa stötfångare kan köpas till separat.
Levereras nybesiktigad.

560 SL byggdes endast för den amerikanska och australienska marknaden mellan 1986 och 1989. Modellserien som kallas för R107 tillverkades mellan 1971 och 1989 med ett flertal olika motorer. Från 280 SL med en rak sexa på 185 hästkrafter till 500 SL med en V8 på 240 hästkrafter. 560 SL hade 230 hästkrafter.
Modellen fanns också med en sportcoupe'kaross och kallades då SLC (C107).

Bilder och alla uppgifter kommer från säljaren. Bilweb Auctions har ej testat bilen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  101286 miles  
 • Kw / hk
  168 / 230 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick. Körklar.

 • Skick interiör:

  Mycket fin skinnklädsel.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick. Softtop i nära nyskick samt hardtop.

 • Skick helhet:

  Ett mycket fint exemplar av denna modell med största motorn och automatlåda.Chassienumret är nu korrigerat pga felavläsning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Ej registrerad.

Fakta om modellen

560 SL byggdes endast för den amerikanska och australienska marknaden mellan 1986 och 1989. Modellserien som kallas för R107 tillverkades mellan 1971 och 1989 med ett flertal olika motorer. Från 280 SL med en rak sexa på 185 hästkrafter till 500 SL med en V8 på 240 hästkrafter. 560 SL hade 230 hästkrafter.
Modellen fanns också med en sportcoupe'kaross och kallades då SLC (C107).

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren.

Johan Ålander
Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att kontakta
Johan Ålander telefon +46 705 80 91 17 eller johan@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom två veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG