Visa alla bilder

Mercedes-Benz 220 Sb — 1964

Ståtlig fen-Merca från tidigt sextiotal med en utsmyckning som doftar och påminner om ett decennium 20 år senare.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Svart och lite sliten, men värdig och ändå snygg på sitt sätt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13114
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
80 - 110 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Svart och lite sliten, men värdig och ändå snygg på sitt sätt."

Beskrivning

Nuvarande ägare har haft bilen se'n 1974 och har alltså levt med den en ansenlig tid. På tidigt åttiotal fick bilen sig en lättare renovering/pyntning med en slags kosmetisk moderniseringstanke bakom.
En 220 S/SE var på sin tid ett stort slagskepp och dagens entusiaster är särskilt engagerade med ett speciellt Fen-register, därav benämningen fen-Merca, alltså den bakre linjen på karossen som slutar i en tydlig fena.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-01-01 
 • Avläst mätarställning
  35 615 
 • Regnr
  EDE085 
 • Chassinummer
  11101210111457 
 • Kw / hk
  81 / 110 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorns sexcylindriga ljud och känsla är påtagligt och charmigt starkt med ett härligt vridmoment. Den kommer lite blå rök i avgaserna ibland, osäkert vad det beror på. En del av fixet på åttiotalet innebar faktiskt också en ersättningsmotor.

 • Skick interiör:

  Inredningen var också en del av åttiotalets omdaning av den här bilen. Nackskydden är en del av detaljerna som adderades då och de är bruna under överdragsklädseln, i motsats till den grårutiga originalklädseln.

 • Skick exteriör:

  Bilen fick en ny lack på åttiotalet och med det en del av det underarbetet som förekom då, synligt på en del av taket och på en dörrsida. Några rostbubblor på de bakre hjulhusens kanter. De amerikanska strålkastarna passar fint på biltypen, men för den som vill finns det också ett set original av den europeiska versionen.

 • Skick helhet:

  En 220 Sb betyder förgasarmaskin och det kan vara att föredra för ett enklare liv som gammelbil. Den här bilen kan köras som den är, skicket skäms inte för sig, eller kanske bli en bra bas för en rullande originalrenovering.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG