Visa alla bilder
Visa film

Lambretta TV175 Serie 3 — 1962

Snygg, välvårdad och fint renoverad. En Innocenti Lambretta Tourist Veloce var den snabbaste scootern från den italienska tillverkaren vid den här tiden.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Värdig representant för det italienska varumärket med en färgsättning från en senare del i modellserien."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
49 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13117
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Värdig representant för det italienska varumärket med en färgsättning från en senare del i modellserien."

Beskrivning

Nuvarande ägare har haft scootern sedan 2008 och köpte den från ägaren som renoverade Lambrettan 2007. Då fanns den i Gävle, men de senaste 12 åren har den alltså rullat i Göteborg. Om vi går in på nördnivå var 1962 den första årsmodellen för TV3:an och då erbjöds den med en annan slags sidokåpa i tre färgställningar; vit/gul, vit/röd och vit/blå. Den metallicblå färgen, Azzurro Metallizzato, kom först 1964. När den renoverande ägaren valde färg och kåpor valde han alltså att göra det i en version som fanns 1964/1965.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1962-06-29 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  6 / 8 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Blå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  175 cm3-motorn är ersatt av en större 200 cm3-maskin (bland Lambretta-folk definierat som small block och big block), elektronisk tändning, en nyare Dellorto PHBH30 förgasare och en modern expansionsljuddämpare. Effekten bör ligga någonstans runt 12-14 hk. Vidare har den nuvarande ägaren även bytt den äldre inverterade och mekaniska skivbromsen från Campangolo till en mer effektiv och modernare hydraulisk skivbroms med japanska komponenter.

 • Skick interiör:

  Well, ja, det finns en interiör på en scooter och det är under sidokåporna där allt mekaniskt finns. Rent och snyggt. Och blankt. Den första ägaren tyckte om krom och polerad aluminium.

 • Skick exteriör:

  En blå metallic kulör som ligger nära originalkulören Azzurro Metallizzato. Prydlig, blank och vacker. Den här scootern väcker en rättfärdig beundran för sin tidlösa form och uppenbarelse.

 • Skick helhet:

  En klassisk italiensk scooter, en klassisk Lambretta i ett klassiskt vackert utförande. Den här TV175:an har allt det som gör att den kan användas som en modern hoj, men alltid med ett kunnigt hjärta. En snart 60 år gammal scooter kräver, trots alla moderna uppdateringar, ändå mycket omtänksamhet och medvetenhet från sin ägare.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG