Visa alla bilder

Husqvarna Novolette Sport Moped — 1956

Moped i orört originalskick från 1956 även kallad "Blöjpilen".

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Grabbarnas önskemoped i TT-stil.
Sällsynt 50 tals moppe i läckert originalskick, ett måste i varje moppesamling."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
25 100SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12966
OLOFSTRÖM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
30 - 40 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Grabbarnas önskemoped i TT-stil.
Sällsynt 50 tals moppe i läckert originalskick, ett måste i varje moppesamling."

Beskrivning

En moped som har överlevt med en härlig patina, körklar till närmsta mopperally.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  244 km 
 • Regnr
  Oreg 
 • Chassinummer
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  2 vxl 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej testad av BWA, men skall fungera enligt uppgift.

 • Skick interiör:

 • Skick exteriör:

  Fint patinerat originalskick.

 • Skick helhet:

  50-talets "värsting" bland mopparna, Blöjpilen en lillebror till Silverpilen och Guldpilen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Ej registrerad.

Fakta om modellen

Den var vansinnigt snabb, rent livsfarlig. Hårdbantade Silverpilen var precis det som farttokiga 16-åringar ville ha 1955. Silverfärgad ram, läckert karamellfärgad tank, ett fräckt uppsvängt avgasrör, nio hästar – dubbelt upp mot tröga bruksmaskiner. Silverpilen var en omedelbar succé. Femtonåringarnas variant på den blev något annat. Novolette Sport släpptes kort tid efter sin förlaga men fick snabbt – inte oförtjänt – smeknamnet Blöjpilen. På långt håll och vid en hastig blick var den intill förväxling lik storebrorsan. Limpsadeln och tanken verkade vara identiska. Att mopedens skärmar rödlackerats till skillnad från Silverpilens aluminiumskärmar gjorde anrättningen om möjligt ännu aptitligare! Men det var något med … skalan. Och mopedmotorns extrema placering högst upp i den nya fackverksliknade ramen.

Förvånat såg fabriksledningen hur alla högt ställda förväntningar på försäljningsframgångar platt föll till marken. Ungdomarna var med rätta misstänksamma mot kilremsdriften och underkände redan vid första anblick den enda ynka växeln. Att tvingas till tramptag i en cykelliknande startprocedur var över huvud taget inte tänkbart för den som redan året därpå lagligt men i dödsförakt fick framföra den äkta varan. Att 1956 års modell gavs två växlar hjälpte inte ett skvatt och konkurrenterna började knapra in på Husqvarnas lilla försprång, tack vare kedjedrift, stabbigare motorer och bakfjädring. Men tiden var inte mogen. Även Rex Crossline, Monark M31, Apollo Z9 blev parenteser i det stora hela. Det skulle dröja nästan tio år innan motorcykelns konfiguration med limpa, vaggram och sportigt tilltal slog brett.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare/ombud.

Brocenter i Olofström
Ulf Olsson
Telefon +46 706 34 05 12

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
handläggaren.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast måndag den 2:e November 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG