Visa alla bilder
Visa film

Fiat 500 "Soltak" — 1971

Modell som väcker stor uppmärksamhet trots det lilla formatet. Toppskick och bara drygt 2000 körda mil sedan ny.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen är nybesiktad för alltid utan anmärkning och körklar. Den har rekonditionerats och ser riktigt fin ut.
Den såldes på septemberauktionen men tyvärr har köparen hastigt insjuknat och kan ej fullfölja affären. Den har inte lämnat våra lokaler så skicket är det samma som innan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
93 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12933
OLOFSTRÖM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
100 - 120 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Bilen är nybesiktad för alltid utan anmärkning och körklar. Den har rekonditionerats och ser riktigt fin ut.
Den såldes på septemberauktionen men tyvärr har köparen hastigt insjuknat och kan ej fullfölja affären. Den har inte lämnat våra lokaler så skicket är det samma som innan."

Beskrivning

Denna bil kom till Sverige 1979 och första ägaren hade bilen till 1988. Härefter såldes den till en familj i Göteborg som haft den inom familjen tills nu. Bilen har hela tiden bara använts som sommarbil för mindre utflykter vilket förklarar den låga körsträckan på 2300 mil.
Bilen har alltid stått i varmgarage och är i fint orenoverat skick. Den fick en omlack för 15 år sedan på grund av att färgen spruckit och släppt på några ställen. Bilen har varit avställd och undanställd sedan sedan 2015, men startad med jämna mellanrum. Vi har besiktat och servat den med nytt batteri och den går jättefint. Mycket trevlig modell med soltak och rolig att köra då den bara väger 490 kg. Trevlig bil som passar i alla bilsamlingar och dessutom kul att använda. Enkel mekanik gör den fullt brukbar särskilt som delar fortfarande finns att köpa utan bekymmer.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1979-10-22 
 • Avläst mätarställning
  22940 km 
 • Regnr
  GBW115 
 • Chassinummer
  110F6142461 
 • Kw / hk
  14 / 18 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra och är nyservad, nybesiktad för alltid och har fått nytt batteri.

 • Skick interiör:

  Hel och fin här också.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin, fräsch lack omlackad för 15 år sedan, inga väsentliga anmärkningar.

 • Skick helhet:

  Bästa samlarskick. Lågmilare, snygg och prydlig. Fint orenoverat originalskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-08-20
Ursprungsbesiktning: 1979-10-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1979-10-22
Senast godkända besiktning: 2020-09-01
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Fiat 500 började produceras 1957 och byggdes fram till 1975. En storsäljare i södra Europa och bilen byggdes på licens i många länder förutom Italien, bl.a i Polen, Kroatien, Österrike mm.

Fiat 500 är förebilden för den moderna version som kom 2004 och blev utnämnd till världens vackraste bil 2007. Mer än 2,5 miljoner exemplar har byggts av den moderna Fiat 500, som sålts i mer än 100 olika länder över hela världen. Intresset för denna bil har markant ökat intresset för de gamla Fiat 500 som nu ofta renoveras till nyskick och blivit heta samlarobjekt. Därför är det extra roligt med den bil vi nu säljer eftersom den är orenoverad, (bara omlackad), och bara har haft två brukare i Sverige, (som knappt använt bilen).

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare/ombud.

Brocenter i Olofström
Ulf Olsson
Telefon +46 706 34 05 12

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
handläggaren.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast måndag den 2:e November 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG