Visa alla bilder

Citroën HY pickup — 1959

Ett mycket ovanligt objekt av Citroëns eftertraktade H(Y)-modell

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett oförfalskat patinerat skick som verkligen lockar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13080
HORNDAL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Citroën HY pickup?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett oförfalskat patinerat skick som verkligen lockar."

Beskrivning

Denna pick-up har funnits i Sverige 20-25 år utan att ha blivit registrerad här. Nu är godkänd ursprungskontroll gjord. Historien förtäljer att denna bil köptes, av en svensk, av den förste ägaren i Frankrike och importerades sedan till Sverige. Här har den bara körts sporadiskt på inhägnat område. Bilen har stommarna kvar till originalstolarna för att man återigen ska kunna få den i originalutförande. Motor och växellåda är förmodligen de som suttit där sedan bilen byggdes 1959.
Antalet byggda är 511 st 1959 varav ca 10 % är pickuper. De är idag mycket ovanliga.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  79158 km 
 • Kw / hk
  25 / 35 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går runt och startades för något år sedan. Tillägg! Nu är motorn startad på exstern bränsletillförsel.

 • Skick interiör:

  Originalstolsramar ligger på flaket. De behöver renoveras. I övrigt se bilder.

 • Skick exteriör:

  Ytrostig samt kraftig buckla vänster bak. Rost i botten på förvaringslåda samt något ställe till.

 • Skick helhet:

  Ett fantastiskt objekt som sägs ha gått som bruksbil i Frankrike, för 25-30 år sedan, innan den togs in till Sverige. Den har stått orörd i Sverige sen den kom hit. Ursprungskontroll är gjord.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Ej registrerad.

Fakta om modellen

Citroëns modell H tillverkades mellan 1947 och 1981. Pierre Franchisets var den som i princip själv konstruerade denna modell. Bilen skulle vara lätt men ändå med en stark kaross för att klara tung last. Lastutrymmet är väl anpassat för vinbondens tunnor. Många delar togs från andra bilar inom Citroëns tillverkning för att hålla kostnaderna nere. Denna H(Y) har delad framruta, och motorn som också satt i B11:an (Traction Avant), vilket är standard på tidiga bilar av denna modell. 1963 fick HY en något modifierad motor tagen från sitt märkessyskon ID. 1964 ersattes den delade vindrutan av en heltäckande ruta.
Dessa H-modeller har en fyrcylindrig radmotor, framhjulsdrift och en treväxlad växellåda.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren.

Johan Ålander
Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att kontakta
Johan Ålander telefon +46 705 80 91 17 eller johan@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom två veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG