Visa alla bilder

Citroën 2CV6 Charleston — 1988

En sen 2CV i den bland allmänheten mycket omtyckta varianten Charleston, dessutom i den lika omtyckta Art Deco-färgkombinationen Rouge Delage/Noir.
Lite sliten, men snygg och charmig som bara en 2CV kan vara.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En typiskt använd åttiotals-2CV som behöver kärlek och omtanke för att på sitt sätt kunna må bra och ge tillbaka sin inneboende och otvungna körglädje till sin brukare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
52 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13110
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Citroën 2CV6?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En typiskt använd åttiotals-2CV som behöver kärlek och omtanke för att på sitt sätt kunna må bra och ge tillbaka sin inneboende och otvungna körglädje till sin brukare."

Beskrivning

En Charleston i Rouge Delage/Noir är den klassiska färgställningen på modellen som inspirerades av tjugotalets Art Deco-färger. Senare följde även färgkombinationerna med vackra namn som Gris Cormoran/Gris Nocturne (grå/grå) och Noir/Jaune Hélios (svart/gul). Det här exemplaret är tillverkat sent modellens cykel och kom till Sverige som ny 1988, samma år som tillverkningen upphörde i Frankrike och flyttades till Portugal de sista två produktionsåren till slutet 1990.
Bilen verkar ha levt större delen av sitt liv i södra Västergötland. Mätaren står på drygt 6000 mil och en 2CV som har brukats som vardagsbil i unga år kan nå det här skicket likaväl som om den har körts drygt 16 000 mil och varit väl omhändertagen. Men mest sannolikt är att den faktiskt bara har rullat drygt 6 000 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1988-07-08 
 • Avläst mätarställning
  61 326 km 
 • Kw / hk
  21 / 29 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vinröd/svart  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn känns som de brukar göra på en 2CV, även de individuella skillnaderna kan vara stora. Startmotorn har ett annorlunda initialt ljud vid starten som nog har att göra med drevet inne i startmotorn.

 • Skick interiör:

  Original tygklädsel som har klarat sig fint. De här bilarna får ofta överdragsklädsel från tidig ålder. Liten skada på baksätet.

 • Skick exteriör:

  Ser prydlig och representativ ut på håll. Lacken har fått sig lite törnar och det ser som om delar av bilen är omlackerade. Huven verkar ha flugit upp och blivit skadad eller möjligtvis har någon tappat något på högerdelen av huven. Litet rosthål på golvet upp mot torpedplåten.

 • Skick helhet:

  En 2CV är alltid en 2CV och det här exemplaret har alla möjligheter att leva vidare på rätt sätt. Det finns mängder med kunskap hos klubbar och företag, och dessutom delar nog för att bygga/renovera en ny bil. Vilket också en del företag gör, i bland annat Frankrike, Tyskland Holland och England.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2012-09-20
Ursprungsbesiktning: 1988-07-08
Datum i trafik första gången: 1988-07-08
Senast godkända besiktning: 2020-09-30
Besiktigad tom: 2022-09-30
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG