Visa alla bilder

BMW 520i E28 — 1985

BMW:s stramt formgivna och slanka sedan från åttiotalet i ett normalt brukat skick med en lite mindre normal körsträcka för årsmodellen. Den lilla sexans gångkultur och ljud gör mycket för bilens utstrålning.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välanvänd är ett ord som vi återkommer till när en bil är normalt välvårdad, brukad och sliten på vettigt sätt. Den här är ett bra exempel på det."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
29 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13109
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välanvänd är ett ord som vi återkommer till när en bil är normalt välvårdad, brukad och sliten på vettigt sätt. Den här är ett bra exempel på det."

Beskrivning

En trevlig och bra grund till snygg youngtimer. BMW:s E28-modell har många fans och det här exemplaret känns som en ärlig typ. Bilen har nog körts en stor del av sina mil i händerna på sin första ägare och brukare. Denne har också fört en noggrann körjournal där det framgår att han har fått byta hastighetsmätare två gånger. Mätarställningen på 26 000 mil är i realiteten betydligt mindre, 15 500 mil är den riktiga körsträckan.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1984-12-13 
 • Avläst mätarställning
  265835 km 
 • Kw / hk
  92 / 125 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Silver metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den lilla tvåliterssexan är inget under av explosiv kraft, men har en gångkultur som bara raka sexor har. Vridet, ljudet och en manuellt skön känsla förmedlad genom låda och spak.

 • Skick interiör:

  Välhållen inredning i förhållande till körsträckan. Med lite jobb kan den här interiören putsas och fejas upp till en riktigt inbjudande kupé.

 • Skick exteriör:

  Lacken verkar vara original och normalt sliten för miltalet. Med polering och för entusiasten naturlig omsorg har bilens yttre en riktigt bra snyggpotential.

 • Skick helhet:

  En sedanklassiker i ett lagom brukat skick, redo träda in i entusiastlivet som bilpensionär. En åttiotalare, en youngtimer, från varumärket som hade körglädjen, Freude am Fahren, som främsta argument till sina kunder på den tiden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-08-18
Ursprungsbesiktning: 1984-10-09
Datum i trafik första gången: 1984-12-13
Senast godkända besiktning: 2020-07-23
Besiktigad tom: 2022-07-31
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG