Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ2 T3 112i Magnum Single Kabine — 1990

Näst sista årsmodellen av den sista generationen av sin tid, och därmed även den sista Volkswagenmodellen med motorn aktermonterad, här i ett enkelhyttsutförande och fin Magnum-version. Har mest använts lokalt och regionalt med en körsträcka på bara knappt 9 700 mil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Tidigt pensionerad nyttobil till gagn för entusiasten. Hel och bra i ett fint bruksskick. Några lackbättringar, men inga rostskador."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
73 001SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16474
BOHUS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ2 T3 112i Magnum Single Kabine?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Tidigt pensionerad nyttobil till gagn för entusiasten. Hel och bra i ett fint bruksskick. Några lackbättringar, men inga rostskador."

Beskrivning

Den levererades ny i Dalarna i augusti 1990 har haft sin hemvist i landskapet fram till 2014, då en entusiast i Värmland köpte bilen och ställde den i sin samling. Den är i fint och orenoverat originalskick, och har i dag bara rullat 9 685 mil. Den har aldrig varit skadad eller svetslagad. Lacken är original med lite bättringar på kanterna. Detta är gjort för 10-15 år sedan och har hållit sig bra. Bilen har nu väckts ur sin dvala i garaget, fått nya däck och fälgar, batteri, startmotor och naturligtvis en allmän service. Med den kraftigaste motorn i modellserien på 112 hk utan katalysator och låg körsträcka blir det en trevlig samlarbil för både nytta och nöje.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-08-30 
 • Avläst mätarställning
  96 850 km 
 • Kw / hk
  82 / 111 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och känns fin i motor och växellåda. Femväxlad låda med 1:an klassiskt rejsigt nere till vänster. Levereras nybesiktigad.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning med en fräsch känsla. Liten lagning på förarstolen. Bra mattor och fint och rent under dem, dessutom.

 • Skick exteriör:

  Presentabel och snygg originallack med några bättringar. Normalt eller bättre bruksskick för körsträckan. Lite missfärgningar på flakets durkplåt. Rent och torrt i lastutrymmet under flaket.

 • Skick helhet:

  Bra helhetsintryck och trevlig känsla på vägen. Normalt välhållet skick för körsträckan.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2014-02-19
Ursprungsbesiktning: 1990-03-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-08-30
Senast godkända besiktning: 2013-11-14
Besiktigad tom: 2014-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

En pickup med enkelhytt kallas ofta SiKa – Single Kabine – i entusiastkretsar och dubbelhytten DoKa, Doppelkabine. Dessa sista generationen folkapickisar med aktermontage av motorn har på senare år fått sin entusiaststatus höjd ordentligt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG