Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1500 — 1967

En eftertraktad Volkswagen i ett spännande hobbyskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Kan bli ett klipp för en VW-entusiast."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16445
GRANGÄRDE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla 1500?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Kan bli ett klipp för en VW-entusiast."

Beskrivning

Den här Volkswagen 1500 av årsmodell 1967 har rullat cirka 10 162 mil sedan ny. Bilen har haft en tidigare ägare innan nuvarande ägares familj köpte den i december 1969. Under 1970- och 80-talen användes den som andrabil i familjen. Bilen lackerades om i sin originalkulör på 1990-talet. Från 1990 till 2007 användes bilen som sommarbil och kördes ofta till och från familjens stuga. Under vinterhalvåret ställdes den av och parkerades i en carport. Den har regelbundet vårdats och underhållits men har inte brukats under de två sista åren. Bilens framstolar har utrustats med ryggstöd med integrerat nackstöd. Detta utfördes på bilverkstad under 1990-talet. De ursprungliga ryggstöden i original finns dock fortfarande i behåll och medföljer bilen. VW:n är underkänd vid besiktning, se foto på besiktningsprotokoll.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1966-08-31 
 • Avläst mätarställning
  1620 km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Underkänd vid besiktning 2023-09-21, se foto på protokoll. En bil för den händige.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett ok skick med visst slitage som hål i förarstolens sits och slitage på ryggstödets nedre del. Volkswagens framstolar har utrustats med ryggstöd med integrerat nackstöd. De ursprungliga ryggstöden medföljer bilen. Stolsklädslarna har fläckar likaså innertaket och dörrpaneler. Gummimattorna i ett ok skick. Instrumentpanel i ett fint och vårdat skick.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering med små skador som lacksläpp, rostskador och repor, se bilder. Karossen har även några små bucklor. Kromverk i ett lite slitet och oxiderat skick. Vissa gummilister i ett sämre skick. Något rostig på undersidan av bottenplattan. Höger backspegel är trasig. Men original spegelglaset medföljer i helt skick.

 • Skick helhet:

  En VW 1500 i ett skick som kan bli ett fynd för den händige.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-09-17
Ursprungsbesiktning: 1966-08-31 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-08-31
Senast godkända besiktning: 2006-07-05
Besiktigad tom: 2008-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2
Föreläggande: 2023-09-21 (KBES )

Fakta om modellen

VW Typ 1 kom 1967 med den nya starkare 1500-motorn i sin toppmodell. Motorn användes bland annat i de större bilarna - Typ 2, bussen och typ 3 samt Varianten. Motorn var på 44 hk och gav bubblan en toppfart på nästan 140 km/tim. Av denna anledning utrustades modellen med krängningshämmare bak och fram samt skivbromsar fram. Idag är dessa bilar sällsynta och mycket eftertraktade då de är mer varvvilliga och körglada jämfört med de enklare 1300- modellerna med 34 och 40 Hk. Tillfälle för VW samlare att förvärva en originabil som är rätt på alla sätt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Grangärde

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG