Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1300 — 1966

Här en fin bubbla från Luleå som varit undanställd sedan 1987. Endast körd 6600 mil. Framtagen för två år sedan, servad, tekniskt genomgången och besiktigad. Orenoverat originalskick, fin att köra och fri från rostskador.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Motor, växellåda och bromsar fungerar fint, det känns att bilen inte gått långt. Fin inredning, helt orignal. Solblekt lack. Inga rostskador. Aldrig lagad/svetsad i karossen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16515
KUNGÄLV
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Motor, växellåda och bromsar fungerar fint, det känns att bilen inte gått långt. Fin inredning, helt orignal. Solblekt lack. Inga rostskador. Aldrig lagad/svetsad i karossen."

Beskrivning

Denna bil har använts i Luleå och Piteå trakten från 1966 till 1987 innan den ställdes undan på grund av en mindra skada framtill. (Buckla på fronthuven och vänster framskärm). 2016 togs bilen fram och såldes till en VW samlare i Göteborg som 2021 lämnade den till Fahlkes VW-service i Åmål. Bilen servades och kördes till besiktning. Godkänd utan anmärkning. Hos Fahlkes monterades samtidigt en annan, (begagnad) fronthuv och vänster framskärm (i samma kulör som bilen) då de som satt på hade varsin buckla i fronten efter en parkeringsskada 1987, enligt uppgift från ägaren. Det som är trevligt med bilen är att den är helt orenoverad både på in och utsidan förutom omlackerade och utybytta skärmar och huv. Resten av lacken är solblekt, midnattssolen är stark på sommarhalvåret och den blå kulören hade ett känsligt pigment. Inredningen är helt original, utan några skador och endast normalt slitage på mattorna. Det syns på klädsel, dörrsidor och ratt mm att bilen bara gått 6 500 mil. Trevligt också med 1300-modellen som kom detta är, 1966, och är märkbart piggare och trevligare att köra jämfört med 1200 motorn som fanns åren innan.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1965-10-11 
 • Avläst mätarställning
  65 510 km 
 • Kw / hk
  29 / 40 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket fin motor och växellåda. Allt ser bra ut och bilen går fint. Besiktningsbefriad och godkänd för framtiden

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning. helt original. Välhållen utan skador. Bra mattor med relevant slitage och fint innertak.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross med omlackerade skärmar. Solblekt lack, med lite ytrost på några ställen där lacken är tunn, kan också beskrivas som fin patina. Bra krom, bra glas och övriga detaljer. Nya däck och navkapslar. Vänster kapsel fram är av en lite annan modell.

 • Skick helhet:

  Bra helhetsintryck. Klar att användas som den är. Om man skulle kosta på sig en ny lack blir bilen i extra fint skick, men samtidigt har den nuvarande lackhistorien en bra charm i sig. själv.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1987-04-27
Ursprungsbesiktning: 1965-10-11 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1965-10-11
Senast godkända besiktning: 2021-08-18
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

VW 1300 från 1966 är en eftertraktad årsmodell. Detta år kom den nya pigga 1300-motorn på 40 hkr, (mot tidigare 34). Detta tillsammans med annan utväxling, nya fälgar med kylhål (liknande Porsches) och svart ratt och knappar ger ett sportigare utseende som också matchar den nya motorns egenskaper. Motorn gör stor skillnad, bilen känns gladare och accelererar på ett helt annat sätt. Samtidigt är de smala kofångarna och lutande framlamporna kvar under detta och påföljande modellår, innan det nya moderniserade utseendet kom hösten 1967. Dessa detaljer gör 1966:an till en av de mest eftertraktade årmodellerna bland sextiotalsbubblorna. Den känns igen på 1300-emblemet på bakluckan.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kungälv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG