Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 250 W123 — 1979

250 W123 med automat i sober förpackning och välhållet skick.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Solid bil och mycket fint skick där man fortfarande känner hur välbyggda dessa bilar var."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
48 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15698
HOVÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 250?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Solid bil och mycket fint skick där man fortfarande känner hur välbyggda dessa bilar var."

Beskrivning

W123 med 2,5 liters förgasarmotor intagen som flyttgods 1981. Utrustad med motor och kupévärmare, dragkrok och taklucka.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1979/1979 
 • Första registreringsdatum
  1981-08-18 
 • Avläst mätarställning
  119 025 km 
 • Kw / hk
  83 / 113 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, tyst och mjukt. Förgasare utbytt mot en Weber 38DGAS. Nya däck och känns allmänt sund och välhållen i allt mekanisk. Nyservad. Bränsletank och armatur nyligen bytt. Radioantenn ut funktion. Mätarhuset är bytt.
  Den gamla förgasaren och mätarhuset (som är ej fungerande) finns att hämta på Tjörn om man vill, säljaren har kontaktuppgifter till verkstaden.

  Dokumentation finns för att styrka att bilen har gått ca 12000 - 14 000 mil.

 • Skick interiör:

  Kan beskrivas som i det närmaste felfri. Hel ren och fräsch i allt från mattor, klädsel och dörrsidor. Enda anmärkning är några äldre fuktfläckar runt taklucka och ett par torrsprickor på instrumentpanelens ovansida.

 • Skick exteriör:

  Bra skick på på lack, kofångare och lister. Omlackerad vid något tillfälle och mycket bra utfört, där några repor, nyare och en del äldre kan synas. Navkapslar mycket fina med något bändmärke på en av dem. Backspeglarnas glas blivit lite dåliga med åren. En rostblåsa är synlig vid vänster baklampa.

 • Skick helhet:

  Mycket fin bil, solid, gedigen och välhållen. Ger fortfarande en stor dos nybilskänsla.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-09-21
Ursprungsbesiktning: 1981-08-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1981-08-18
Senast godkända besiktning: 2022-05-06
Besiktigad tom: 2024-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Mercedes W123 tillverkades mellan åren 1976 och 1985. Den var efterträdaren till W114/W115 och blev mycket populär, med över 2,7 miljoner exemplar tillverkade under dess produktionstid. Modellen var också mycket uppskattad för sin höga kvalitet, driftsäkerhet och långa livslängd, vilket gjorde den till en populär bil även på andrahandsmarknaden.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hovås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG