Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XJ-S Cabriolet — 1988

En kraftfull britt utrustad med den klassiska V12 motorn. Här i ett skick med förbättringspotential.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En katt med en mycket kraftfull maskin."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16441
NORRTÄLJE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar XJ-S Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En katt med en mycket kraftfull maskin."

Beskrivning

Denna Jaguar importerades av en person från Orsa och den kom till Sverige 2004 ifrån soliga Kalifornien. Registreringsbesiktning utfördes. På grund av olika omständigheter så blev bilen ståendes och ägarens barn tog över bilen 2019. Efter en tids funderingar bestämdes det att avyttra bilen. Nuvarande ägare köpte Jaguaren i augusti 2019. Bilen är nybesiktigad med godkänt betyg. Interiört och exteriört är den lite sliten och bilen skulle må bra av lite omvårdnad. Lacken är blank så när som på motorhuven som är solbränd och lite matt. Småbucklor och repor finns här och där. AC kyler ej. I övrigt går Jaguaren bra i motor och drivlina. Bilen har utrustats med ett nytt batteri och nya vindrutetorkare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  2019-09-03 
 • Avläst mätarställning
  110825 miles 
 • Kw / hk
  193 / 262 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint i motor och drivlina. AC'n fungerar inte. Däck med bra mönsterdjup.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett slitet brukskick. Faneren på konsolen mellan framsätena har sprickor och flagnar, även faneren på instrumentpanelen har flagnat. Mattor och sufflett i ett bra skick . Skinnklädseln på ratten är skadad. Förarstolens klädsel är något slitet.

 • Skick exteriör:

  Lack och kaross i ett lite slitet brukskick med skav och dörruppslag. Lacken på huv skiljer sig från resten av bilen (lite solblekt). Blinkers på framskärmar sitter löst och är ej för bilen original. Originalblinkers till framskärmarna finns och medföljer bilen löst.

 • Skick helhet:

  En Jaguar i ett lite slitet skick som skulle må bra av lite omvårdnad och en ny lack.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-11-30
Ursprungsbesiktning: 2004-06-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2019-09-03 (890101)
Senast godkända besiktning: 2023-08-25
Besiktigad tom: 2025-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Efterträdaren till E-typen som presenterades 1975 hade i början svårt att ta över föregångarens ikoniska status. Delvis orättvist för den nya XJ-S var en annan typ av vagn. Mer av en Grand Turismo än renodlad sportbil. Säkerligen en flirt med den amerikanska marknaden. Samtidigt gjorde design och linjer att den såg ut att vara ett snabbt "landsvägslok" redan vid stillastående. Meningarna var delade men sakta men säkert blev den populär just som en snabb och bekväm Grand Routier. V12:an som var den enda motorn som erbjöds från början var en kraftfull pjäs om än törstig. Köparen kunde välja mellan att växla manuellt (fram tom 1979) eller med automatlåda. Manuell växellåda gjorde comeback när Jaguar även lanserade modellen med en sex-cylindrig motor på 3,6L som ett komplement till den stora motorn.

Från början var XJ-S endast tänkt som en Coupé. Det främst för att säkerhetsaspekter i USA och Europa medförde att glädjen och möjligheten att köpa och köra en öppen ny vagn fasades ut. Som alltid är det marknaden som slutligen avgör och efter en tid efterfrågades och byggdes också enstaka öppna vagnar av XJ-S genom privata initiativ. Så i mitten av 80-talet kom en Targavariant likande BMW Bauer och Triumph Stag. Fast köparna ville ha än mer rufs i håret.

Till slut kunde man äntligen få sin XJ-S som riktig Cabriolet from årsmodell 1988.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Norrtälje

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG