Visa alla bilder
Visa film

Ford Model A — 1930

En charmig A, vackert_Ford bevarad med sina vintage-detaljer. Har varit omhändertagen av samma ägare i 36 år.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Vi har precis hämtat bilen och den genomgår just nu en uppstartsservice. Enligt tidigare dokument så kördes den för ca fem år sedan och under inspektionen så såg allt under motorhuven bra ut. Under nästa vecka kommer vi fortsätta servicen och få den i fungerande skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
95 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16425
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model A?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Vi har precis hämtat bilen och den genomgår just nu en uppstartsservice. Enligt tidigare dokument så kördes den för ca fem år sedan och under inspektionen så såg allt under motorhuven bra ut. Under nästa vecka kommer vi fortsätta servicen och få den i fungerande skick."

Beskrivning

Bilens fullständiga ägarhistorik är för närvarande otillgänglig då ägaren är sjuk, men dem har ägt den kärleksfullt i 36 år. Den registrerades i Sverige 1967 och kan ha importerats från USA eller Danmark, då Ford tillverkade dessa modeller under licens under slutet av 1920 och 1930.

Bilen har genomgått en äldre restaurering och är fortfarande i bra skick, endast mindre lackskavanker och inga rostproblem. Interiören är väl bevarad, men den enda märkbara defekten är en skadad matta på förarsidan.

Lokal information tyder på att ägaren vårdat bilen ömt, ofta kört den under somrarna och använt den vid bröllop och evenemang. Dessutom inkluderar bilen en samling manualer om korrekt underhåll av en A Ford, som visas på bilderna.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1930/1930 
 • Första registreringsdatum
  1967-09-25 
 • Avläst mätarställning
  30067 
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mork Röd/Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Vi behövde en start up service som innefattade byte av startmotor-driften, vilket löste problemet. Trots att startmotorn fortfarande fungerar långsamt, startar bilen pålitligt med en push-start, och motorn går smidigt. Det finns även ett bränsleskålsläckage som kräver en ny gummitätning och behov av ett nytt batteri. Växel är i gott skick, och bromsarna fungerar effektivt.

 • Skick interiör:

  Bilen har alltid förvarats i torr garage, vilket har säkerställt att interiören är i fint skick. Det finns inga skador på säten, dörrpaneler eller innertak. Bakre mattan är i bra skick, medan den främre mattan har vissa skador nära förarens pedaler.

 • Skick exteriör:

  Bilen har en ren kaross utan några betydliga rostproblem men de finns mindre bucklor på kanten av fram- och bakskärmarna. Lackarbetet är för övrigt i gott skick, även om det finns några ommålade områden runt skärmarna och mindre sprickor nära motorhuvens gångjärn och framskärmarna, som syns på bilderna. Bilen har välunderhållet kromdetaljer och är utrustad med en fällbar bakram och en resebox.

 • Skick helhet:

  Denna klassiska A-Ford, kommer att bli en respektabel och njutbar klassiker som kan uppskattas under många år framöver.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1992-07-07 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1967-09-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1967-09-25
Senast godkända besiktning: -
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG