Visa alla bilder
Visa film

Ford A Town Sedan 155d 3,3 4-cyl — 1930

Skickligt renoverad A Ford i fint körklart skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En äldre renovering som är skickligt utförd och har hållt bra. Bilen går fint efter en nyligen gjord uppstartservice. Finns lite sprutspackelprickar på skärmarna."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
131 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16507
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En äldre renovering som är skickligt utförd och har hållt bra. Bilen går fint efter en nyligen gjord uppstartservice. Finns lite sprutspackelprickar på skärmarna."

Beskrivning

Denna bil hittades som objekt på 70-talet av en kille i Handen, han samlade på sig mycket delar men utförde inget arbete på den.

I början av 2000-talet köptes den av en man i Enköping som renoverade den och premiärturen gick till en A Ford träff i Danmark.

Därefter såldes den till en man i Vallentuna som bara fick äga den i några år innan han avled.

Då köpte nuvarande ägares pappa bilen och körde den sparsamt sommartid fram till 2022 då han gick bort.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1930/1930 
 • Första registreringsdatum
  2002-05-03 
 • Avläst mätarställning
  16265 Km 
 • Kw / hk
  30 / 41 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd / Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är enligt uppgift renoverad och går fint, bromsar tar bra och den startar lätt. Har nyligen servats på välrennomerad verkstad i Olofström.

 • Skick interiör:

  Snyggt omklädd inredning i toppskick, har inga synliga skador.

 • Skick exteriör:

  Proffslack som hållt fint, dock har det slagit upp sprutspackel prickar på skärmarna. Karossen är utan anmärkning. Mycket fint krom samt fälgar och däck.

 • Skick helhet:

  Trevlig entusiast Ford som är körklar, ska man ha den riktigt fin så behöver de svarta skärmarna lackas om.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2002-05-03
Ursprungsbesiktning: 2002-04-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2002-05-03 (300101)
Senast godkända besiktning: 2002-04-29
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Ford Model A kom 1927 och blev efterträdaren till T-Forden. Model A var Fords första bil med broms och frikoppling som vi är vana vid. Det här blev Fords andra stora succé. I februari 1929 hade man sålt två miljoner A-Fordar utrustade med en rad olika karosser. När produktionen lades ner 1932 för att ersättas med Model B hade man byggt nästan fem miljoner stycken.

Under huven på A-Ford satt en fyrcylindrig vattenkyld radmotor på 40 hk och till den en treväxlad osynkroniserad växellåda.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG