Visa alla bilder
Visa film

Dodge Brothers Phaeton — 1927

En för sin tid snabb bil här i ett bra bruksskick med intressant bakgrund.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Fin färgkombination och en trevlig vagn för veteranträffar och utflykter. Nytagna fotografier och film men också foton tagna på inredning och sufflett, för ett år sedan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 111SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16414
SKOGÅS/HUDDINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Dodge Brothers Phaeton?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Fin färgkombination och en trevlig vagn för veteranträffar och utflykter. Nytagna fotografier och film men också foton tagna på inredning och sufflett, för ett år sedan."

Beskrivning

Denna trevliga Dodge är importerad från Montevideo, Uruguay i början på 1990-talet. När bilen kom till Sverige så gick man igenom drivlinan bromsar mm. Bilen förfaller i övrigt vara i tämligen orört skick. Diverse bilder och dokument medföljer bilen, så även insatsrutor och några reservdelar.

En tidigare ägare körde bilen på vägen från Malmö till Stockholm för att delta i gammelbilseventet Prins Bertil Memorial Gärdes Loppet. En resa på drygt 600 km. Den har enligt utsago även deltagit i flera internationella rallyn, bland annat Rally Internacional del Río de la Plata i Uruguay 1988. Dodge Brothers Phaeton 126 var en snabb bil 1927 med en toppfart på 96 km/h.

Kylarslangar är bytta samt enklare service med vätskor är nyligen gjord. Vid provkörning och fotografering, var tanken ur funktion och behöver åtgärdas. Suffletten behöver också ses över.

Bilen har haft fem ägare i Sverige. Den senaste endast en kortare tid. Bilen är registrerad, besiktigad och godkänd för 6 personer inklusive förare.

Januari-februari 1927 verkar den vara tillverkad enligt dodgebrothersclub

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1927/1927 
 • Första registreringsdatum
  1991-04-27 
 • Avläst mätarställning
  58751 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Helskinn i svart 
 • Färg
  Grön och svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och växellåda men tanken måste åtgärdas. Vid provkörning användes en plasttank.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett använt men bra skick. Det finns sprickor i skinnklädseln. Sufflettställningen hänger något på vänster sida och bör ses över, se bilder. Fint golv under mattorna.

 • Skick exteriör:

  Exteriören är i ett bruksskick, se bilder. Det finns spår av tidens tand, små bucklor och lackrepor. Det finns små rosthål på vänster fotsteg.

 • Skick helhet:

  En trevlig vagn i bra skick som behöver få vissa detaljer åtgärdade. I övrigt en fin klassiker, som närmar sig hundraårs kalaset.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1992-08-11 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1991-04-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1991-04-27
Senast godkända besiktning: -
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Dodge Brothers Machine shop grundades tidigt 1900-tal. Från början var de underleverantör till biltillverkare i Detroit. 1914 startade de sin biltillverkning i Hamtramck, Michigan, USA. Huvudfabriken byggdes 1910 och användes fram till 1980. Namnet kommer från bröderna John Francis Dodge och Horace Elgin Dodge. Märket införlivades 1928 i Chrysler-koncernen. Både personbilar, lätta och tunga lastbilar har sålts under Dodge-namnet. Idag ägs de av Fiat Chrysler Group LLC.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skogås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG