Visa alla bilder
Visa film

Citroën CX 25 GTI — 1985

En bekväm långfärdsbil i ett tilltalande bruksskick. Komfort,utrymme och attityd på fransk maner.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En användbar entusiastbil med sköna köregenskaper."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
37 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16497
VALBO
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Citroën CX 25 GTI?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En användbar entusiastbil med sköna köregenskaper."

Beskrivning

Detta exemplar av Citroen CX GTI tillverkades hösten 1984 som 1985 års modell

vilket betyder att det är en serie 1 bil med blanka stötfångare och den extravaganta instrumenteringen av badrumsvågstyp. Bilen beställdes ny av ett företag från övre Norrland, för att användas som direktionsbil, med all utrustning som gick att få. Enligt uppgift beställdes det bara max fem GTI med automat i Sverige totalt. Det inkluderar även serie 2.

Bilen har efter direktionslivet enbart ägts av riktiga CX-profiler.

Den har underredsbehandlats ordentligt från späd ålder och har fortfarande inte rullat över på 13 000 mil sedan 1985 vilket är mycket ovanligt för en CX. Vid fotograferingstillfället konstaterades att 190/65 HR 390 däcken var i ett dåligt skick. Därför står bilen idag på standard GTI fälgar och nya däck med dimensionen 195/70-14. Fälgarna som sitter på bilen på bilderna medföljer löst, dessa var tillbehörsfälgar till GTI:n. Den levereras helt nybesiktigad utan anmärkning. Tillhörande jalusi medföljer bilen, se bild. Denna är reparerad vid ett av fästena.

Detta exemplar är ett av (enligt obekräftade uppgifter) bara några hundra exemplar tillverkade i brytpunkten mellan den ursprungliga modellen och faceliften som kom under 1985. Denna har den gamla karossen, instrument av badrumsvågstyp och alla reglage mellan stolarna samt blanka stötfångare. När den nya modellen presenterades redan i juli så måste bandet stått still ett tag. Det har förmodligen gjorts ett väldigt litet antal GTI 1985 med gamla karossen och nya motorn.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1985-02-21 
 • Avläst mätarställning
  29 454 km 
 • Kw / hk
  98 / 133 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar bra i motor och drivlina. Bromsarna tar mjukt och jämnt. Startmotorn är bytt för cirka 50 mil sedan. Bakluckans gasdämpare är lite trötta. Gashydrauliska fjädringssystemet fungerar.

 • Skick interiör:

  Interiören är i normalt bruksskick för en bil med cirka 40 år på nacken. Dörrarnas paneler på insidan har sprickor. Förarstolens sittdyna är något slitet i tyget. Innertaket är i ett bra skick.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i ett normalt bruksskick för bilens ålder. Rost och färgförbättringar finns bland annat på motorhuvens framkant och bakluckans bakre fals, se bilder. Karossens plastdetaljer är något blekta. Lös list nertill på förardörrens utsida. Bilen har rostskyddats.

 • Skick helhet:

  En härlig komfortvagn med automatväxellåda i ett körklart bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-08-21
Ursprungsbesiktning: 1985-01-29 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1985-02-21
Senast godkända besiktning: 2023-08-18
Besiktigad tom: 2025-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Citroën CX är en bilmodell som tillverkades av den franska biltillverkaren åren 1974–1991. Den byggdes i totalt 1 170 645 exemplar.

Sedanmodellen tillverkades under åren 1974–1989 och kombimodellen tillverkades fram till 1991. Komforten ansågs vara i en klass för sig jämfört med den tidens konkurrenter. CX hade en hjälpram som förband främre och bakre hjulupphängningarna. Karossen monterades sedan med gummikuddar mot hjälpramen. De flesta CX varianter hade DIRAVI-styrning som utvecklades till föregångaren Citroën SM som innebär att ratt och hjul inte har mekanisk förbindelse. Istället är det hydraultrycket som utgör kopplingen. Formidabel vägkänsla och självcentrering beroende på hastighet är andra finesser. En punktering i full fart på ett framhjul märks inte annat än på försämrad komfort och väggrepp – ingen sneddragning eller ryckning i ratten. Bromsar och fjädring integrerades i högtryckshydraulsystemet. CX såldes även i Sverige. 2,0-, 2,2-, 2,4- och 2,5-liters motor med och utan turbo fanns, liksom en dieselversion.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Valbo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast 2023-10-19

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG