Visa alla bilder
Visa film

Citroen Berline 11 Sport — 1954

En svensksåld Citroën B11 Sport i anmärkningsvärt fint originalskick, fri från rost tack vare många år i en saltfri norrländsk miljö och därefter en 27-årig vistelse i en klassisk bilkollektion.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"När vi hämtade bilen och rullade den in i verkstaden påbörjade vi startprocessen. Med några enkla åtgärder och experthjälp från Dag Bever, kärleksfullt kallad "Mr. Citroën," startade motorn smidigt med hjälp av extern bränsletillförsel. Även om bilen behöver en ny batteri, rengöring av bränslesystemet och renovering av bromsarna, rullar den smidigt. Dessutom verkar det som om nyare delar har monterats någon gång under dess historia."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
78 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16438
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Citroen Berline 11 Sport?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"När vi hämtade bilen och rullade den in i verkstaden påbörjade vi startprocessen. Med några enkla åtgärder och experthjälp från Dag Bever, kärleksfullt kallad "Mr. Citroën," startade motorn smidigt med hjälp av extern bränsletillförsel. Även om bilen behöver en ny batteri, rengöring av bränslesystemet och renovering av bromsarna, rullar den smidigt. Dessutom verkar det som om nyare delar har monterats någon gång under dess historia."

Beskrivning

Bilen såldes ursprungligen av firman Andersson & Lindblom i Skellefteå den 8 juli 1955. Köpare var då Skräddare Arnold Frimodig i Skellefteå. År 1968 blev den en del av Citroën-klubben under ägandet av någon från Vindeln och registrerades med numret AC 24377. Den följande ägaren, som kom från Bjurholm väster om Umeå, förvärvade den 1973 och ändrade förmodligen dess registrering till ACW 467. Den gick sedan igenom en annan ägare i Bjurholm 1988 innan den kom i nuvarande ägarens och samlarens ägo 1995. Den senast dokumenterade besiktningen är från 1993. Bilen har förvarats på rätt sätt i en torr miljö, och nyare delar har monterats under huven, vilket har förenklat uppstartsprocessen. En fullständig service och en omfattande renovering av bromssystemet är på gång, och när de är klara kommer bilen att förberedas för slutbesiktning. Den är redo att bli en riktigt exceptionell bil för sin nästa ägare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  1954-01-01 
 • Avläst mätarställning
  61614 
 • Kw / hk
  42 / 57 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En fullständig service behövs, t.ex nytt batteri och bromsrenovering. Efter dessa åtgärder kommer den vara redo för en slutlig besiktning. Den är utrustad med snygga fälgar, äldre men användbara däck och extra gula extraljus. Även om den fungerar bra har vi inte kört den på grund av bromsproblem.

 • Skick interiör:

  Interiören är komplett och i utmärkt skick med fina stolar, dörrpaneler, innertak och instrumentbräda. Tidstypiska rattar och instrument. Golvmattorna behöver en noggrann rengöring och har några fläckar, men bilen luktar fortfarande fräscht.

 • Skick exteriör:

  Karossen imponerar, raka linjer utan några skador eller synlig rost. Underredet är ovanligt fint (se bilder). Även om lacken är ren är det något utmanande att avgöra om den är original, men den är i gott skick. Det finns några stenskott och lackskador runt bak- och framskärmarna samt några mindre sprickor i lacken (se bilder). Snygga kromdetaljer.

 • Skick helhet:

  Att få den här bilen tillbaka på vägen bör inte vara en komplicerad process, eftersom det inte finns något behov av reparationer på varken exteriör eller interiör. Du kommer snart att få nöjet att njuta av denna underbara Citroën.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-12-21
Ursprungsbesiktning: 1954-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1954-01-01
Senast godkända besiktning: 1993-06-03
Besiktigad tom: 1994-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG